Tömegtüntetések Netanjahu ellen, 16 embert letartóztattak

2024. március 31. 07:45

Tüntetők ezrei vonultak az utcára szombaton Tel-Aviv, Jeruzsálem, Cezárea, Raanana és Herzlija izraeli városokban.

2024. március 31. 07:45

Nyitókép: Jack Guez/Getty Images

Az izraeli rendőrség közlése szerint 16 embert tartóztattak le Tel-Avivban a Gázában fogva tartott túszok szabadon engedését és Benjamin Netanjahu miniszterelnök lemondását követelő tüntetéseken – írja a CNN.

Tüntetők ezrei vonultak az utcára szombaton Tel-Aviv, Jeruzsálem, Cezárea, Raanana és Herzlija izraeli városokban. A tel-avivi Kaplan utcában tartott tüntetéseken az általános választások azonnali megtartását is követelték.

Senki nem megy el! Jeruzsálembe vonulunk, és ott maradunk, amíg a kormány le nem mond

– állt az egyik transzparensen. A tüntetőket „a forgalom megzavarása és útlezárások miatt” tartóztatták le – olvasható a rendőrség közleményében.

Nagyszámú tüntető zavarta meg a közrendet azzal, hogy tüzet gyújtottak, rendőrségi kordonokat döntöttek, utakat blokkoltak, és dulakodtak a rendfenntartó erőkkel: 16 rendbontót tartóztattak le, és kilenc 1000 sékel (270 dollár) értékű idézést írtak ki a forgalom megzavarása, illetve az utak elzárása miatt.”

Az izraeli rendőrség szombaton X-en tett közzé egy közleményt, melyben arra utasította a Tel-Avivban tüntetőket, hogy tartsák be a törvényeket és kerüljék az erőszakos tiltakozásokat.

 

 

 

 

 

 


 

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:52
🍓 ️ ­A­­­ ­d­ö­­­g­ö­­s­­ ­­l­­á­­n­­­y­o­k­ ­­v­­á­r­n­a­­k­­ ­r­­­á­­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­.­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
Massimiliano Prospero dArco
2024. március 31. 18:22
moammer kadhafinak igaza volt....
Massimiliano Prospero dArco
2024. március 31. 18:22
na a nagy híres zsidó demokrácia
bagoly-29
2024. március 31. 17:32
Ultraortodox s ateista marhák egyesülése!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!