Scholzék nemet mondtak a Taurus-rakétákra, Németország nem akar belesodródni a háborúba

2024. március 14. 16:11

Úgy látják, a különleges fegyverek szállítása miatt eszkalálódhatna az ukrajnai konfliktus.

2024. március 14. 16:11
Chancellor Scholz visits KSK in Calw

Fotó: Marijan Murat/dpa Picture-Alliance via AFP

***

Elutasította csütörtökön a német parlament alsóháza (Bundestag) azt az ellenzéki kezdeményezést, hogy Taurus manőverező robotrepülőgépeket szállítsanak Ukrajnának.

A kormánypárti koalíció, s így maga Olaf Scholz német kancellár is nemmel szavazott a konzervatív uniópártok által beterjesztett javaslatra. A szavazáson 690 képviselő közül 495-en ellene, 190-en mellette voksoltak, öten tartózkodtak. Az uniópártoknak 197 képviselőjük van.

A Taurus légi indítású manőverező robotrepülőgépek akár 500 kilométerre lévő célpontokat is nagy pontossággal képesek megsemmisíteni, így ezekkel Ukrajna jóval a frontvonal mögött található célpontokra is csapást mérhetne.

A Taurus manőverező robotrepülőgépek szállításának ellenzői szerint a fegyver miatt eszkalálódhat a konfliktus és Németország is belesodródhat a háborúba.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-84
2024. május 26. 18:37
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­­­é­k­­e­l­d­­­ ­a­­ ­s­­z­e­­x­­i­­­ ­p­­u­­­n­c­­­i­­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
Nasi12
2024. március 18. 13:43
Kár. Ráköthetnék annalénát a Taurusra, hogy gyorsabban segithessen az ukránoknak. Pár német hazafi újságíróval együtt.:)
lauderstenonis-2
2024. március 14. 20:19
The wrong man in the wrong job at the wrong time.
bagira002
2024. március 14. 18:18
Ukrajnát pénzel fegyverrel támogatja háborúban nyakig benne van . Ha nem akar bele sodródni akkor Zelenszkij háborúját miért támogatja , ez a szemét komcsi náci úgy tesz mintha nem lenne érintett , közben háború támogatásra uszít , de csak másokat ő oszt elkerüli félti azt a felsőbbrendű bőrét ,hogy kilyukasszák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!