Németország bejelentette: brutális katonai segélycsomaggal segít Ukrajnának

2024. március 20. 11:43

Zelenszkij ukrán elnök már egy újabb orosz offenzívára készül.

2024. március 20. 11:43
null

Fotó: Tobias Schwarz/AFP

Az Egyesült Államok folytatja Ukrajna pénzügyi támogatását annak ellenére, hogy a kongresszusban egyelőre elakadt a javaslat a kijevi kormánynak küldendő újabb támogatásról – jelentette ki kedden az amerikai védelmi miniszter a délnyugat-németországi Ramstein amerikai légi támaszponton tett látogatásán.

Az Egyesült Államok nem hagyja Ukrajnát elbukni. Ez a koalíció nem hagyja Ukrajnát elbukni. A szabad világ nem hagyja Ukrajnát elbukni”

– szögezte le Lloyd Austin az Ukrajnát fegyverekkel támogató országcsoport (UDCG) Ramsteinben rendezett találkozóján, melyen több mint 50 ország védelmi minisztere vett részt.

Oroszország elképesztő költségekbe verte magát

A múlt héten a Fehér Ház bejelentette, hogy 300 millió dollár (109,5 milliárd forint) értékű rendkívüli fegyver- és lőszerszállítmányt küld Ukrajnának sürgősségi biztonsági segítségként, de hozzátették, hogy ezt az összeget a védelmi minisztérium (Pentagon) által megspórolt költségekből sikerült előteremteni.

Az ukrán csapatok nehéz körülményekkel, súlyos harcokkal néznek szembe. Az ukrán civileket dróntámadások sorozatai sújtják, de Ukrajna nem hátrál, és az Egyesült Államok sem fog”

– fogalmazott Austin.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök nemrégiben arra figyelmeztetett, hogy Oroszország vélhetően új offenzívába kezd május végén vagy a nyár folyamán.

Az Ukrajna számára a kongresszusban korábban megszavazott költségvetési források tavaly év végén fogytak el. A Fehér Ház és a kongresszus között az újabb felhatalmazásról hónapok óta tart a vita. A republikánus kongresszusi tagok egy része azt várja a Fehér Háztól, hogy az ukrajnai támogatások folytatása előtt Joe Biden elnök tegyen hatékony intézkedéseket az Egyesült Államok saját határainak védelmében az illegális határátlépések megakadályozására.

Boris Pistorius német védelmi miniszter az értekezleten bejelentette, hogy országa rövid időn belül újabb katonai segélycsomagot küld Ukrajnának mintegy 500 millió euró értékben.

Szavai szerint ebbe beletartozik tízezer tüzérségi lövedék a német hadsereg készleteiből. Ezen felül a csomag tartalmaz majd száz gyalogsági páncélozott járművet és száz szállítójárművet is. Németország a mostani felajánlást beleértve idén már 7 milliárd euró értékű támogatást biztosított Kijevnek.

(MTI)

 

Összesen 163 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. március 21. 14:03
Ramstein, mint a szabad világ jelképe. Jól jelképezi az amerikai megszállást, elnyomást, uralmat a szabad világ felett. Az Amerikai Egyesült Államok egyedül sokkal több katonai bázis tart fent külföldön, mint a Föld összes többi országa együttvéve.
Dixtroy
2024. március 21. 08:24
Ez ugyanaz a szabad világ, amelyik 56.-ban eladott minket kilóra az oroszoknak, ugye?
2024. március 20. 19:58 Szerkesztve
2030-ra csak összejön a több ébvtizede már eltervezett great reset. Még van 6 év addigra sikerül kirobbantani egy háborút.,..
Nasi12
2024. március 20. 17:59
"koalíció nem hagyja Ukrajnát elbukni. A szabad világ nem hagyja Ukrajnát elbukni” Libiát sem hagyta. Bár Kadhafi idején ott jobb volt az élet mint ami után az angol szászok nem hagyták elbukni. Lehet ukrajna is így jár. Nem elbukottan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!