Napi szürreális: Az osztrákok attól rettegnek, hogy Orbán Viktor elhallgattatja őket

2024. március 01. 10:57

Az Európai Egyesült Államokról álmodozó NEOS tart a jobboldali politikusoktól, de EP-listavezetője azt ígérte, harcolni fognak Orbán Viktorék ellen.

2024. március 01. 10:57
null

Megkezdte EP-választási kampányát az osztrák Új Ausztria és Liberális Fórum (NEOS) párt, listavezetőjének pedig rögtön az első sajtótájékoztatón Orbán Viktor jutott az eszébe a Kronen Zeitung tudósítása alapján.

Célunk az Európai Egyesült Államok, de ez ellen olyan jobboldali populisták harcolnak, mint Orbán Viktor magyar miniszterelnök. El akarják venni a hangunkat, de harcolni fogunk

– jelentette ki Helmut Brandstatter, aki úgy véli, az Ausztriában élő magyarok is nyitott demokráciára vágynak. A párt egyébként korábban magyar lapban hirdette az „erős Európát".

Ami pedig az elhallgattatást illeti, az elmúlt időszakban egyesek éppen egy „csendesebb" Magyarországot akartak, arról nem is beszélve, hogy több EU-tagállam a „demokrácia jegyében" el akarta venni a szavazati jogát.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Helmut Brandstatter Facebook-oldala

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:14
🍓 ️ ­­­A­ ­­­d­­­ö­­­g­ö­­­s­­­ ­­­l­­á­­n­­­y­­­o­­k­­­ ­­v­­­á­­­r­­n­­a­k­­­ ­r­á­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­.­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­𝗙­­­𝗨­𝗡
alexandrosz-2
2024. március 02. 09:01 Szerkesztve
A vétótlan köpcös gecibe bárki szabadon belerúghat, mert csak egy szarrá zsarolt sunyi gyáva csicska. Bárki bármit megtehet vele: kizavarhatják a döntés idejére a teremböl, megfenyegethetik, elvehetik a pénzét, elvehetik a szavazatát, leköphetik, gyalázhatják még az utolsó utáni brüsszeli sajtópatkányok is. Büntetlenül tehetik. Következmények nélkúl. Szégyen!
nemecsek-3
2024. március 01. 23:47
Tanuljátok már meg végre, hogy az osztrák nem lehet labanc, a labanc az osztrák császári sereg idegen zsoldosai, közöttük magyarokkal
sober
2024. március 01. 19:20
degenerált labanczok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!