Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Mindent meg kell tenni azért, hogy levágjuk a sárkányt! – Ukrajna odaszólt a pápának

2024. március 10. 12:57

A vatikáni ukrán nagykövetség visszautasítja a pápa béketárgyalásokra vonatkozó tanácsát.

2024. március 10. 12:57

(Nyitókép: A Vatican News által közreadott képen Ferenc pápa magánkihallgatáson fogadja Volodimir Zelenszkij ukrán államfőt a Vatikánban 2023. május 13-án. MTI/AP/Vatican News)

***

Visszautasította Ukrajna vatikánvárosi nagykövetsége vasárnap Ferenc pápa Kijevnek szánt javaslatát a béketárgyalásokról, kiemelve: 

a második világháborúban sem ajánlgattak béketárgyalásokat Hitlerrel. 

„A következetesség nagyon fontos. Amikor harmadik világháborúról beszélünk, amely éppen most zajlik, tanulnunk kell a második világháborúból” – áll a diplomáciai képviselet közösségi médiában közzétett üzenetében, melyben aláhúzzák: „ha véget akarunk vetni a háborúnak, mindent meg kell tenni azért, hogy levágjuk a sárkányt!”.   

Ferenc pápa a múlt hónapban adott  interjút az RSI svájci televíziónak, melynek átirata és részleges videofelvétele szombaton került a Reuters hírügynökséghez. „Úgy gondolom azonban, hogy 

az az erősebb, aki átlátja a helyzetet, a népre gondol, él benne a fehér zászló bátorsága és tárgyal”

 – jelentette ki a pápa, aki szerint a tárgyalásokat a nagyhatalmak segítségével kell lefolytatni.  

Ez volt az első alkalom, hogy az ukrajnai háború kapcsán a pápa a „fehér zászló”, illetve a „vereséget szenved” kifejezéseket használta, bár a múltban is hangoztatta a tárgyalások szükségességét. A pápa szavainak nyilvánosságra kerülését követően Matteo Bruni szentszéki szóvivő aláhúzta: 

az egyházfő nem megadásról, hanem tárgyalásról beszélt,

 a „fehér zászlót” pedig szimbolikusan használta.   

A teljes interjú a tervek szerint március 20-án kerül adásba. Mindeközben vasárnap az ukrán hadsereg azt közölte, az orosz erők ismét dróntámadásokat intéztek Ukrajna ellen az éjszaka, hozzátéve, hogy a légvédelem a 39, Sahíd típusú drónból 35-öt megsemmisített. A drónok elsősorban Ukrajna déli részét, köztük Odessza régióját célozták, áldozatokról nem tudni. Az orosz fél emellett Sz-300-as légvédelmi rakétákkal támadta Harkiv megye északi részét és a donyecki régiót.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Összesen 161 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 09:41
🍓 ️ ­É­­r­t­­­é­k­­­e­­l­­d­­ ­­­a­­­ ­­s­z­e­­x­­­i­ ­­­p­­­u­­n­­­c­i­­­m­a­­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­𝐍
Akitlosz
2024. március 11. 19:55
"Mindent meg kell tenni azért, hogy levágjuk a sárkányt!" Ezért nem szabad befejezni addig a háborút, ameddig a kijevi sárkányrezsim meg nem bukik.
paracelsus-2
2024. március 11. 00:55
Ez nem fog menni patkányok.
iimre
2024. március 10. 19:17
"Unknown 2024. március 10. 14:44 Zselé a sárkányfűárus😂🤣" Szerintem inkább maga a sárkány.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!