Megtiltották a német gyerekeknek, hogy vizet igyanak az iskolában a ramadán idején

2024. március 18. 12:02

A frankfurti muszlimok vasárnap este a belvárosban fénylő félholdakkal és „Allahu akbar” kiáltásokkal indították a ramadánt.

2024. március 18. 12:02

Nyitókép: HARALD TITTEL / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Március 10-én vette kezdetét a ramadán, az iszlám holdnaptár 9. hónapja, amely alatt a muszlimok napkeltétől napnyugtáig böjtölnek. Egy Frankfurt környéki általános iskolában két tanár megtiltotta az ötödikes német gyerekeknek, hogy igyanak az órán – tekintettel böjtölő muszlim osztálytársaikra. A hírről a NIUS című német lap számolt be.

A portál szerint a frankfurti muszlimok vasárnap este a belvárosban fénylő félholdakkal és Allahu-Akbar kiáltásokkal indították a ramadánt.

„Vacsoránál mindig megbeszéljük, hogyan telt a nap. Megkérdeztem a lányomat, hogy mi újság volt az iskolában. Akkor elmondta, hogy két tanár megtiltotta a tanulóknak, hogy az órán igyanak, mert a 27 gyerekből három böjtöl” – mondta a lapnak az egyik német tanuló édesapja. Normális esetben – magyarázza az apa – a gyerekeknek az asztalon van a vizes palackjuk, és ha szomjasak, akkor ihatnak az osztályban. „A kinti folyosón mindig feltölthetik a palackjaikat, ahol van egy vízadagoló.”

A tanuló arról is beszélt, hogy a két tanár bejelentése nem tűnik általános érvényű szabálynak az iskolában. Egy másik tanár megengedte, hogy a gyerekek a szokásos módon igyanak, ha akarnak – mondta. 

 

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:08
🍓 ️ ­­A­ ­d­­­ö­­­g­­ö­­s­­ ­l­­á­­n­­y­­­o­k­­ ­­v­á­­r­­n­­­a­­k­­ ­­­r­á­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­­.­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­𝗨­­𝗡
auditorium
2024. március 18. 17:37
Áll a bál egy Milánó környéki ált. iskolában is, mert az igazgatónő be akarja záratni az iskolát a ramadán utolsó napján, ugyanakkor megtiltják, h. a tantermekben kereszt legyen, a húsvéti áldásra sem teheti be a lábát a katolikus pap, pedig csak a vallásos katolikus gyerekeket áldaná meg, ha a többi nem kéri az áldást. Karácsonykor sok kisiskolás nem állithatott fel jászolt, mert ez zavarná a másvallású kisebbségeket. Az iskolai menzán nincs mortadella, sonka, disznóhús, helyette couscoust ehetnek v. zöldségragus tésztát, keletlen arab kenyeret. Változik Európa, ezt már érzékeli sok polgár, de tenni ellene nem mer, ahogy az EU-vezetői is mosolyogva bólintanak, miközben újra érkeznek százasával a behajózók, mert a Földközi tenger mostanában csendesebb. A jóidő beálltával megsokszorozódik Európa békés elfoglalása.
Sandokan74
2024. március 18. 16:54
Mit is mondott Szindbád, Huszárik Zoltán 1971-es filmjében? "Mit bánom én a maguk étkezési rendjét! Hát ki vagyok én, hogy maguk előírják mit egyek?!" Na így vagyok én is.
tikkadt-szocske
2024. március 18. 16:19
".... mert a 27 gyerekből három böjtöl” Nemsokára három nem fog böjtölni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!