Megszavazta a francia törvényhozás: bekerül az alkotmányba az abortuszhoz való jog

2024. március 04. 19:27

Yaël Braun-Pivet, a Francia Nemzetgyűlés elnökének eredményhirdetését álló ovációval fogadták az ülésteremben.

2024. március 04. 19:27
null

Ahogy arról a Mandineren beszámoltunk, a francia szenátus már korábban megszavazta az „abortuszhoz való jog” alkotmányba való beiktatását, miután a nemzetgyűlés ezt már megtette januárban. Ugyanakkor még szükséges volt egy lépés, mégpedig az, hogy a törvényhozás két házának közös ülésén is elfogadja a javaslatot.

A Le Monde beszámolójából kiderült, hogy a törvényhozás két házának mai ülésén elfogadásra került az abortusz alkotmányba foglalása,

 így már végleges, Franciaországban alkotmányos joggá vált az abortusz. 

A Versaillesben ülésező képviselők és szenátorok amellett szavaztak, hogy az Alaptörvény 34. cikkelyébe bekerüljön „a nők garantált szabadsága a terhesség önkéntes megszakításához”. A javaslat 780 támogató szavazatot kapott 72 ellenében, ami jóval meghaladja a leadott szavazatok háromötödének megfelelő 512 szavazatos minimális küszöböt.

Yaël Braun-Pivet, a Francia Nemzetgyűlés elnökének eredményhirdetését álló ovációval fogadták az ülésteremben.

***

Nyitókép: Mandiner-archív

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:26
🍓 ️ ­A­­ ­­d­ö­g­­ö­­s­ ­­­l­­­á­­n­­y­­­o­­­k­­ ­v­­­á­­­r­­­n­­­a­­k­­­ ­­­r­­­á­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­.­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­𝗙­𝗨­𝗡
Sulammit
2024. március 07. 18:08
Boldogok, hogy a XXI. sz-ban amikor minden lehetőség adott a védekezésre, gyermekeket, - pláne a saját gyermeküket meggyilkolhatják. Ha a kukába dobja egy nő az újszülött gyermekét, azért viszont, - joggal - börtönbüntetés jár.Mi a különbség? A mérete?
pintyoke-2
2024. március 07. 15:17
Ezt felállva, tapssal ünnepelni... Nagyon beteg.
2024. március 05. 08:08 Szerkesztve
A francia egy őrült, vérzivataros nép. Megérdemlik a sorsukat, de ez minden határon túl van! Gyakorlatilag sejttelep szintjére degradálták az egyszeri és megismételhetetlen emberi életet! NA, EZ A SZABADKŐMŰVESSÉG TOTÁLIS GYŐZELME, A HALÁL KULTÚRÁJÁNAK GYŐZELME AZ ÉLET FELETT. Felvilágosodás? Ez a sötétség kora!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!