Meglepő keleti nyitás: újabb ország csatlakozna az EU-hoz

2024. március 11. 10:44

Növekszik a feszültség az oroszokkal, így nyitnának a Nyugat felé.

2024. március 11. 10:44

Fotó: Mehmet Emin Menguarslan/Anadolu via AFP

***

„Örményország azt fontolgatja, hogy csatlakozzon az Európai Unióhoz” – jelentette ki Ararat Mirzoyan külügyminiszter, aki tárgyalásokat helyezett kilátásba annak érdekében, hogy Jereván is tagja legyen az európai közösségnek.

Az örmények közben szorosabbra kívánják fűzni kapcsolataikat a Nyugattal, a hagyományosan szövetséges Oroszországgal szembeni feszültségeik miatt.

Sok új lehetőségről beszélnek manapság Örményországban, és ez nem lesz titok, ha azt mondom, hogy ez magában foglalja az Európai Uniós tagságot is”

– mondta Mirzoyan a törökországi Antalya városában rendezett diplomáciai fórumon.

A 2018-as forradalomban bekövetkezett hatalomra kerülése óta Nikol Pashinyan örmény miniszterelnök elmélyítette Örményország kapcsolatait Európával és az Egyesült Államokkal, többször is kiváltva Oroszország haragját.

Jereván többször is hangoztatta, hogy Moszkvával kötött szövetsége nem terjed ki az ukrajnai háborúra, Pashinyan pedig azzal vádolta Oroszországot, hogy megpróbálja aláásni kormányát. Emellett kijelentette, hogy az oroszok nem tudják megvédeni országát az ősi rivális Azerbajdzsánnal szemben, amely az elmúlt években közelebb került Moszkvához.

 

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 23:02
🍓 ️ ­­A­ ­­­d­­­ö­g­­ö­s­ ­­l­á­­n­y­­­o­k­­­ ­­v­­­á­­r­­n­a­k­­­ ­­­r­­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­­.­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­𝗙­𝗨­𝗡
Forgalmazó
2024. március 14. 18:46
Akkor mehet oda is az amerikai atombázis hisz erről szól az egész! Rohadékok!
rasdi1
2024. március 14. 18:33
És Japán mikor akar csatlakozni? Persze azt már megszoktuk a sportból, hogy Izrael is európai ország.
gebsi1
2024. március 14. 17:52
Nem hinném hogy az oroszok annyira sírnának Örményország után, de az is rendkívül beszédes, hogy nyugaton nem nagyon hallottunk semmiféle ajvékolást amikor az azeriek visszavették a rég ellopott földjüket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!