Megint példaként tekintenek Magyarországra a szomszédban

2024. március 19. 11:12

Az egyik legnépszerűbb szerb kosárlabdaklub vezetője a sporttámogatás fontosságával kapcsolatban a magyar modellt dicsérte, mondván, a csapatok az államot képviselik a világban.

2024. március 19. 11:12
null

Nyitókép: Hanga Ádám Facebook-oldala

***

A szerbiai sportklubok finanszírozásáról is szó volt a Kopaonik Üzleti Fórumon, a Crvena zvezda Hanga Ádámot is foglalkoztató kosárlabdaklubjának elnöke, Nebojsa Covic pedig pozitív példaként hivatkozott Magyarországra a Tanjug tudósítása alapján.

Ösztönözni kellene a gazdasági szereplőket, hogy fektessenek a sportba. A magyar modell például lehetőséget biztosít arra, hogy ez a befektetett összeg leírható legyen az adóból. Logikus döntés a kormánytól, hiszen a sportklubok és a válogatottak az államot képviselik a világban

– jelentette ki a sportvezető.

Nem ez az első alkalom, hogy Szerbiában példaként tekintenek a szomszédra: korábban amiatt is irigykedve néztek a belgrádiak Szegedre, hogy a magyar várost választotta a kínai BYD első európai gyárának helyszínéül.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:08
🍓 ️ ­A­ ­­d­­­ö­g­­­ö­­­s­­ ­l­á­­n­­y­­o­­k­­­ ­­­v­­á­­r­­n­­­a­k­ ­­r­á­­d­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­­.­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­𝗨­𝗡
Fed74
2024. március 19. 20:39
Példaként tekintenek az Országra??? Bevagy baszva fideszes geci?? Mire?? A kitüntetett pedofilokra??? Vagy a szabadon engedett pedofilokra???? Vagy a pedofil barát kormányra???
Latrina
2024. március 19. 18:17
ez most komoly? példaértékű a közpénzszivattyúnk? ui: van olyan orbáni médium amelyiknek legalább a feje kilátszik a fidesz seggéből?
benedek77
2024. március 19. 14:36
Az államot képviseli a világban?! Mi ez a faszság? A sportklubok önmagukat képviselik, a válogatottak pedig az országot. Mindamellett, amikor térdprotézisre éveket kell várni, kórházi osztályok zárnak be, pedagógus, rendőr, orvoshiány van, talán nem labdázgatásra kellene költeni első körben, az eu 2. legszegényebb országában. Az eu-tól kell tarhálnunk ped béremelésre… Csak ugye ha valamiben jó a Geci a lopás mellett, az az, hogy felismerte, a buta parasztoknak elég ha a szoboszlai gólt lő, meg van pályinka, szarnak ők ezen kívűl mindenre. A lopás/csalás/ügyeskedés meg “nemzeti” karakterükből adódóan megsüvegelendő cselekedet, a siker egyik fokmérője.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!