Megint lebukott Biden: így irányítják a háttérből

2024. március 15. 11:51

A volt elnök már többször elszólta magát azzal kapcsolatban, ki ad neki engedélyt arra, hogy megszólalhasson.

2024. március 15. 11:51
null

Nyitókép: Brendan SMIALOWSKI / AFP

***

Joe Biden Michigan államban kampányolt csütörtökön, mikor a sajtó füle hallatára megkérdezte a stábját, hogy válaszolhatna-e a közönség néhány kérdésére. A stábjának egyik tagja igennel felelt neki, azonban jelzett a munkatársainak, akik gyorsan a kampánybuszokhoz terelték  sajtó munkatársait, nehogy kérdéseket tehessenek fel – számolt be a New York Post az esetről. 

A héten ez már a második alkalom volt, hogy Biden elnök engedélyt próbált kérni arra, hogy válaszolhasson az újságírók kérdéseire, de a stábja megakadályozta. Biztos jó okuk volt rá.

Hétfőn New Hampshire államban egy rendezvényen az elnök a beszéde befejezése után megkérdezte: „Szabad válaszolnom néhány kérdésre?” Mire a stábja egyik tagja gyorsan közbelépett, és a közvetítés el lett vágva. 

Biden korábban már többször  elszólta magát, hogy

 bajba kerülhet, ha kérdésekre válaszol.

Az elnök stábjának tagjai hírhedten megtesznek mindent, hogy megakadályozzák az elnököt: nehogy rögtönzött válaszokat adjon a szavazók vagy az újságírók kérdéseire. Az elnök tanácsadói jobban kedvelik az előre leegyeztetett kérdéseket. Két éve egy emlékezetes alkalommal egy elnöki tanácsadó húsvéti nyuszi jelmezben akadályozta meg Bident, hogy beszélgethessen az egybegyűltekkel. 

Videó a nyuszis esetről:

Joe Biden elnöksége alatt alig adott interjút, és sajtótájékoztatókat is csak ritkán tartott, ahol főleg leegyeztetett kérdésekre válaszolt. Az elnök gyakran bakizik, rendszeresen megakad a beszédeiben, ezért a stábja arra törekszik, hogy csak előre megírt szövegeket olvasson fel és ne improvizáljon. 

A New York Times nemrég megjelentetett egy cikket, miszerint az elnök újraválasztási kampánya során kiengedik a védőburokból Bident, hogy így közelebb kerülhessen a szavazókhoz. Egyelőre azonban úgy tűnik a stábja nem követi a meghirdetett stratégiát. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:21
🍓 ️ ­­A­­­ ­­­d­ö­g­ö­­s­­­ ­l­á­­­n­­y­o­­k­­ ­­­v­á­­r­n­a­­k­­­ ­­­r­­­á­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­.­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­𝗨­­𝗡
Hajnóczi Kristóf
2024. március 15. 16:37
Mint gyerekkoromban a viccben. B. elvtárs: Az olimpiát megnyitom. Ó, Ó, Ó, Ó, Ó! De B. elvtárs, az olimpiai ötkarikát nem kell felolvasni!
templar62
2024. március 15. 14:30
Megint csalni fognak ?
tapir32
2024. március 15. 14:04
Biden kérjen nyilvánosan bocsánatot! Biden egy hazug szemét! Éljen Trump! Hajrá Trump!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!