Macron lebukott: a háború árnyékában gigaüzletre készül Putyinnal

2024. március 18. 10:42

Miközben Emmanuel Macron már NATO-katonák bevetését szorgalmazná Oroszország ellen, az atomiparban vígan üzletel a Kreml által irányított vállalatokkal.

2024. március 18. 10:42
null

Nyitókép: AFP/Johanna Geron

***

Miközben Emmanuel Macron esküt tett arra, hogy mindent elkövet annak érdekében, hogy Vlagyimir Putyin elveszítse az ukrajnai háborút, Franciaország és Oroszország közösen működtet egy németországi urándúsító üzemet, sőt, bővítené azt – írja a La Veritá.

A Kreml által irányított Roszatom és a Framatome közös urándúsítója bolgár, cseh, magyar és szlovák erőműveknek szállít, amelyek 100 millió embert látnak el árammal.

Az egyik lengyel think tank számításai szerint a „putyini vállalkozások" legfőbb ügyfele Franciaország az Európai Unióban, 2022-ben például 720 millió euró értékben kötöttek megállapodásokat.

Nem véletlen, hogy a franciák élesen elleneznek minden olyan szankciót, ami az orosz atomenergia ellen irányulna. Bár Brüsszelben a magyar vétót emlegetik ebben a kérdésben, azt a legtöbb nyugati lap is elismeri, hogy más országok is Magyarország ellenállása mögé bújnak.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-87
2024. május 28. 20:10
🍓 ️ ­­­É­r­­t­­­é­­k­e­­l­­­d­ ­­a­­ ­s­­­z­­­e­­­x­­i­­­ ­­­p­­­u­­n­­­c­i­m­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
dekoninck-2
2024. március 18. 14:50
Macron tudja, hogy mi a különbség egy atombomba és egy atomerőmű között?
gyzoltan-2
2024. március 18. 11:55
"Miközben Emmanuel Macron esküt tett..." A zsidó és az eskü viszonya még a Mandiner részéről is megérne egy misét... Legalább az éber, mindent tudó T. Péter felvilágosíthatná a buta gójokat, de alighanem hallgatni fog... -mert miért is olvasná pont az én bejegyzésemet..?
Kanmacska
2024. március 18. 11:54
Eddig is tudtuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!