Le Penék szerint Macron ukrajnás mondatai a Kreml kezére játszanak

2024. március 01. 18:59

A francia Nemzeti Tömörülés az EP-választási programhirdetésén leszögezték: átírnák az EU-s alapító szerződéseket a „vonderleyenizmus” ellen.

2024. március 01. 18:59
Marine Le Pen

Jordan Bardella, a francia Nemzeti Tömörülés vezetője át akarja írni az EU-szerződéseket, és harcolni akar a „vonderleyizmus” ellen – derült ki csütörtökön Párizsban újságíróknak adott nyilatkozatból.

Az EP-képviselők és a párt tisztségviselői, köztük Marine Le Pen jelenlétében a párt vezetője meghirdette a „száz napos a mozgósítást” és a „száz naptól a győzelemre” jelszavát a júniusra tervezett európai parlamenti választásokkal kapcsolatban.

Bardella „az európai szerződések újraírását” javasolta: 

erősen kritizálta Von der Leyen bizottság elnököt és Emmanuel Macron francia elnököt, 

leszögezve, hogy fő célja a „vonderleyenizmus” és a liberális Európa szószólói elleni küzdelem, akik Európát „öngyilkosságba” vezetik.

Szerinte Európa négy pillérre épül: a migrációs és menekültügyi paktumra, a zöld megállapodásra, valamint az EU elmélyítésére és bővítésére.

Bardella szerint menekültügyben Von der Leyen vasútállomássá szeretné alakítani az EU-t. A zöld átállás EU-s programját büntető gazdaságpolitikának nevezte, s korábban már felszólított a feladására. Az EP-választások nyomán a párt szeretné újratárgyalni Franciaország és az EU-s intézmények viszonyát, és újratárgyalni az alapszerződéseket.

Macron elnök esetleges nyugati ukrajnai katonai szerepvállalásra vonatkozó megjegyzését Bardella azzal kommentálta: 

a megjegyzés mélyen felelőtlen volt, ami a Kreml kezére játszik.

Ugyanakkor a Nemzeti Tömörülés vezetője leszögezte, hogy nem terveznek Frexitet, azaz nem kívánják kiléptetni az EU-ból hazájukat.

 

Nyitókép: ALAIN JOCARD / AFP

 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 23:07
🍓 ️ ­­A­ ­­­d­­ö­­­g­­­ö­­­s­­ ­­l­­á­n­­y­­o­­k­­­ ­v­­á­­­r­­­n­­­a­­k­ ­­r­­­á­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­.­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­.­­𝗙­𝗨­𝗡
pesszimista
2024. március 02. 05:21
A természet kiszámíthatatlan. Senki nem tehet a nemi irányultságáról. A homoszexuálisok impulzív emberek, gyakran kiemelkedő teljesítményt nyujtanak, de miniszterelnöknek nem biztos, hogy alkalmasak , mert hajlamosak a szélsőségekre Sokszor választanak olyan nőt élttársnak, aki anyjuk vagy nagyanyjuk lehetne . Macron is ilyen..
Unknown
2024. március 02. 04:51
Le pen, eljátszottad többször az esélyeid. ..
javicesareo
2024. március 01. 22:23
No előjött az összes csatornapatkány: - recibroki - lájkbajnok - genusgyenyó - kokrowatz - ugandai buzi Valami nagyon betalálhatott, ha ezek a gyakorló hazaárulók, most itt tolonganak. De szép volna látni a pofátokat, hogy hogyan néz ki az ország selejtje.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!