Le Penék szerint Macron ukrajnás mondatai a Kreml kezére játszanak

2024. március 01. 18:59

A francia Nemzeti Tömörülés az EP-választási programhirdetésén leszögezték: átírnák az EU-s alapító szerződéseket a „vonderleyenizmus” ellen.

2024. március 01. 18:59
Marine Le Pen

Jordan Bardella, a francia Nemzeti Tömörülés vezetője át akarja írni az EU-szerződéseket, és harcolni akar a „vonderleyizmus” ellen – derült ki csütörtökön Párizsban újságíróknak adott nyilatkozatból.

Az EP-képviselők és a párt tisztségviselői, köztük Marine Le Pen jelenlétében a párt vezetője meghirdette a „száz napos a mozgósítást” és a „száz naptól a győzelemre” jelszavát a júniusra tervezett európai parlamenti választásokkal kapcsolatban.

Bardella „az európai szerződések újraírását” javasolta: 

erősen kritizálta Von der Leyen bizottság elnököt és Emmanuel Macron francia elnököt, 

leszögezve, hogy fő célja a „vonderleyenizmus” és a liberális Európa szószólói elleni küzdelem, akik Európát „öngyilkosságba” vezetik.

Szerinte Európa négy pillérre épül: a migrációs és menekültügyi paktumra, a zöld megállapodásra, valamint az EU elmélyítésére és bővítésére.

Bardella szerint menekültügyben Von der Leyen vasútállomássá szeretné alakítani az EU-t. A zöld átállás EU-s programját büntető gazdaságpolitikának nevezte, s korábban már felszólított a feladására. Az EP-választások nyomán a párt szeretné újratárgyalni Franciaország és az EU-s intézmények viszonyát, és újratárgyalni az alapszerződéseket.

Macron elnök esetleges nyugati ukrajnai katonai szerepvállalásra vonatkozó megjegyzését Bardella azzal kommentálta: 

a megjegyzés mélyen felelőtlen volt, ami a Kreml kezére játszik.

Ugyanakkor a Nemzeti Tömörülés vezetője leszögezte, hogy nem terveznek Frexitet, azaz nem kívánják kiléptetni az EU-ból hazájukat.

 

Nyitókép: ALAIN JOCARD / AFP

 

Mandiner éves előfizetés féléves áron!

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-70
2024. április 13. 04:02
🍓 ️ F­o­r­­­r­­­ó­ l­­­á­­n­yok sz­­­ex­et ak­­­ar­­­n­­ak, ba­­­sz­­­d m­­eg ők­­et 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­­.­­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­𝗨­𝗡
pesszimista
2024. március 02. 05:21
A természet kiszámíthatatlan. Senki nem tehet a nemi irányultságáról. A homoszexuálisok impulzív emberek, gyakran kiemelkedő teljesítményt nyujtanak, de miniszterelnöknek nem biztos, hogy alkalmasak , mert hajlamosak a szélsőségekre Sokszor választanak olyan nőt élttársnak, aki anyjuk vagy nagyanyjuk lehetne . Macron is ilyen..
Unknown
2024. március 02. 04:51
Le pen, eljátszottad többször az esélyeid. ..
javicesareo
2024. március 01. 22:23
No előjött az összes csatornapatkány: - recibroki - lájkbajnok - genusgyenyó - kokrowatz - ugandai buzi Valami nagyon betalálhatott, ha ezek a gyakorló hazaárulók, most itt tolonganak. De szép volna látni a pofátokat, hogy hogyan néz ki az ország selejtje.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!