Kitüntetésben részesül a terrortámadásban hősies tettet végrehajtó férfi

2024. március 23. 19:12

A Mihalik nevű férfi több ember életét is megmentette.

2024. március 23. 19:12

Nyitókép: Olga MALTSEVA/AFP

 

Kitüntetik azt a férfit, aki lefegyverezte az egyik terroristát a péntek esti merénylet közben – olvasható a Ria Novosztyi orosz hírportálon. 

Alekszandr Basztrjkin, az orosz Nyomozó Bizottság elnöke azután adott utasítást arra, hogy a férfit részesítsék kitüntetésben, miután páratlan bátorsággal, hősiesen lépett fel az egyik merénylővel szemben. 

A csarnokban jelen lévők egyike páratlan bátorságról tett tanúbizonyságot. A férfi, aki a feleségét próbálta megvédeni az emberekre lövöldöző terroristáktól, rávetette magát az egyikre, és lefegyverezte. Ezzel megmentette az abban a pillanatban körülötte lévő emberek életét” – olvasható a Nyomozó Bizottság közleményében. 

A Mihalik nevű férfi elmondta a Rosszija 24 csatornának, hogy egy másodpercig sem habozott, tudta, hogyha tovább vár, a felesége és az ő életébe kerülhetett volna. 

Végig az járt a fejemben, hogy ha nem cselekszem azonnal, az a férfi megöl engem és a feleségemet is. Meg kellett támadnom ezt a bűnözőt. Azt a hibát követte el, hogy egyedül volt” – nyilatkozta a férfi. „Eleinte abban reménykedtem, hogy csak túszokat akarnak ejteni a terroristák, de aztán körbenéztem, és mindenhol vért és holttesteket láttam. Az áldozatokat arccal lefelé fektették a támadók” – tette hozzá. 

 

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-77
2024. április 30. 19:01
🍓 ️ ­A­­ ­d­­ö­g­ö­s­ ­­l­­­á­­­n­y­o­­k­ ­­­v­­á­­r­­n­a­­­k­­ ­­r­­­á­­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­.­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
Patika
2024. március 24. 05:49
Klasszikus.: A déli vonattal érkezem. A korábbi nem szállít ükrüket. (ökörkereskedő sms-e a múltból)
Patika
2024. március 24. 05:47
Kitüntetésben részesül a terrortámadásban hősies tettet végrehajtó férfi--- ezek szerint miután az ISIS korábban már világgá kürtölte mekkora hőstettet vitt végbe, most kibékülve az El Kaidával kitüntette a sikeresen elmenekült hőseit ugye? Az ilyen címadók bátran jelentkezhetnek a díjátadóra....
orrban
2024. március 24. 04:19
orrbanlofejazagyban-2 2024. március 24. 04:16 A ruszki csótány gazdid moszkvában egyeztetett többször is a HAMASZ-szal:DD Van még kérdés?:DDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!