Kijevben kampányolnak az európai liberálisok

2024. március 27. 09:07

Ukrajnára is kiterjed az EP-választási kampány.

2024. március 27. 09:07
null

Nyitóképen: Macron és Zelenszkij találkozása februárban (Thibault Camus / POOL / AFP)

 

Valérie Hayer, az európai liberális pártcsalád (Renew Europe) vezetője Kijevbe érkezett. A liberális vezető három napot tölt az ukrán fővárosban. Hírek szerint a látogatás fő célja az Ukrajnának juttatandó katonai, pénzügyi és egyéb támogatások további megszervezése.

Az Euractiv felhívja a figyelmet, hogy 

az elmúlt hetekben az európai pártcsaládok vezetői szinte egymásnak adták a kilincset Kijevben;

ott járt MAnfred Weber, az Európai Néppárt vezetője, Iratxe García az európai szocialistáktól, valamint az európai zöldek tárelnöke, Terry Reinke is.

A liberális Renew Europe és a mögötte álló fő erő, a Macron vezette francia centrista-liberális Renaissance párt számára központi téma Ukrajna további támogatása. A pártcsalád választási programjában áll: „Fejlesztenünk kell védelmi képességeinket a kutatástól a katonai együttműködésig, hogy segítsük Ukrajnát megnyerni a háborút az orosz agresszor ellen”. Hozzáteszik: 

„Az ukránok vérüket adják a demokratikus szabadságunk védelméért. Ukrajnának csatlakoznia kell és csatlakozni is fog az EU-hoz.”

A liberálisokkal szemben ugyanakkor az Európai Parlament jobboldali és balos tömörüléseiben sokan leállítanák a további fegyverszállításokat. 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:05
🍓 ️ ­­­A­ ­­­d­ö­­g­­­ö­­­s­­­ ­­l­­á­­n­y­o­­­k­ ­­­v­á­­­r­­­n­­­a­k­­ ­­r­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­.­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­.­𝗙­𝗨­𝗡
bszakonyi
2024. április 01. 09:21
Az összes liberális és a hozzájuk csatlakozott képviselőt ki kell vinni a kupjanszki frontra ...fel támadunk. Aki megmarad az visszaülhet.
lendvaiildiko
2024. március 27. 22:04
Nézvén a képet, megértettem a Világgazdaság cikkének a címét: A háború miatt nem él együtt Volodimir Zelenszkij és felesége, Olena Zelenszka. De mit szól ehhez Macron-mama.
Patika
2024. március 27. 15:06
Kampós orrtalálkozó...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!