Kifizeti az áldozatok temetését és a sérültek kezelését a zenekar, amelynek koncertje előtt támadtak a terroristák

2024. március 23. 11:09

„Mi mindannyian egy nagy család vagyunk. És egy családban nincs olyan, hogy valaki másnak a bánata” – nyilatkozta a zenekar frontembere.

2024. március 23. 11:09
null

Nyitókép: Handout / RUSSIAN EMERGENCY MINISTRY / AFP

Ahogy korábban mi is beszámoltunk róla, a péntek esti terrortámadás a Picnic nevű kultikus orosz rockzenekar fellépése előtt történt. A CNN cikke szerint a rendezvényközpont hatalmas, 9500 nézőt befogadni képes színháztermében, az eladott jegyek száma alapján legalább hatezer ember tartózkodott, amikor a fegyveres rajtaütés elkezdődött – a támadás a koncert kezdése előtti percekben indult el, a zenekar tagjait azonnal kimentették, egyikük sem sérült meg. A zenekar menedzsere az állami médiának azt mondta, hogy a fellépők sértetlenek maradtak.

Ezt is ajánljuk a témában

„Sámán”, a zenekar énekese azt nyilatkozta, hogy fizetni fogja az áldozatok temetését és a sérültek kezelését.

Mi mindannyian egy nagy család vagyunk. És egy családban nincs olyan, hogy valaki másnak a bánata” 

– nyilatkozta a nacionalista nézeteiről ismert énekes a Vkontakte orosz közösségi médiahálózaton közzétett videóban, amelyet több mint 600 ezer követőjének küldött el.

Közben Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester is megszólalt a merényletről, „szörnyű tragédiának” nevezte a támadást. „Részvétem az áldozatok hozzátartozóinak. Utasítást adtam, hogy minden szükséges segítséget nyújtsunk mindenkinek, aki az incidens során szenvedett” – mondta Szobjanyin egy nyilatkozatban. Szobjanyin a Telegramon közölte, hogy a hétvégére minden sport-, kulturális és egyéb nyilvános rendezvényt lemond Moszkvában.

***

 

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. március 23. 19:00
Az usa 2.frontot akar...
Akitlosz
2024. március 23. 18:15
"a nacionalista nézeteiről ismert énekes" A hazafiság a kommunistákat meg a Mandiner féle szemitákat zavarja csak, a hazátlan internacionalista népséget. Nekik vannak útban a nemzetek.
Akitlosz
2024. március 23. 18:04
Ja, hogy ez a Sámán zenekara volt! Hát, azt ismerem! https://www.youtube.com/watch?v=FAPwIEWzqJE Ő már volt Putyin előénekese is. https://www.youtube.com/watch?v=i9eE6tsm5uM&t=1868s Így érthető a sok néző.
rockercicc
2024. március 23. 14:35
Respect. Nem meglepő, a rockerek általában tisztességes jóemberek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!