Kibukott az ukrán parancsnok: szerinte komoly lépésre készülnek az oroszok

2024. március 22. 16:02

Elmondta, mikorra várnak az ukránok egy nagy orosz ellentámadást.

2024. március 22. 16:02

A nyitókép illusztráció. Fotó: UKRAINIAN PRESIDENCY / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Olekszandr Pavljuk, az ukrán szárazföldi erők parancsnoka arról beszélt az ukrán állami televízióban, hogy szerinte Oroszország 100 ezer katonából álló erőt állít össze, valószínűleg azért, hogy új támadást indítsanak a nyár elején – írja a The Kyiv Independent.

Pavljuk ezzel együtt azt is megjegyezte, hogy az oroszok által felállított új haderő más célt is szolgálhat. „Lehet, hogy (Oroszország) a harcképességüket elvesztő egységek feltöltésére fogják használni” – mondta az ukrán szárazföldi erők parancsnoka.

Egyébként ez az elképzelés egybeesik azzal, amit Volodimir Zelenszkij mondott még februárban.

Az ukrán elnök szerint Oroszország május végén vagy nyáron valószínűleg új offenzívát fog indítani Ukrajna ellen.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
P_F_Juli
2024. március 22. 17:52
"Az ukrán elnök szerint Oroszország május végén vagy nyáron valószínűleg új offenzívát fog indítani Ukrajna ellen." A háborúk specifikuma már csak ilyen. Ha vannak szünetek, vagy stagnál az intenzitás, akkor várható, hogy nagyobb sebességre kapcsolnak egy közeli időpontban. Feltételezhető, Zelenszkij is ezért jelentett be egy várható offenzívát. A tavasz az olvadásról, az esőkről, és a sárról szól, ezért a föld felszáradása után van lehetőség egy következő etapra. A nyugat megtesz mindent azért, hogy hergelje az oroszokat, gondolom erről szól a befagyasztott eszközök hozamának a felhasználása "háborús célra". Ez biztosan nem egy nyugtató fricska az oroszoknak, tehát várható, hogy ők is cselekedni fognak. De ez megint újabb áldozatokkal, veszteségekkel fog járni, tényleg a végtelenítésre törekednek, miközben a "nézőközönséget" pedig predesztinálják a következmények súlyosbodására.
laurahann
2024. március 22. 17:45
Ezt még ellentámadásnak híjják? Beszarás! Az már ruszki támadás. Egyszer csak jön a mindent elsöprő. Ideje lenne, kv unalmas már ez!
453682
2024. március 22. 17:38
Ez várható volt hogy amint az időjárás optimális lesz a ruszkik megpróbálják lezárni a történetet. A kérdés hogy a nyugat mennire fog beleállni egy eszkalációba.
2024. március 22. 17:08 Szerkesztve
Orosz hír oldalakon már hetek óta sejtetik a nyári támadást (Zelenszkij valószínűleg erre adta elő a sajtóban, hogy Ukrajna is ellentámadást tervez a nyárra). A Fekete tengeri flotta parancsnokát nem véletlenül cserélték le. Romániában a giga NATO bázis építésébe bekalkulálhatták Odessza elvesztését (Fekete tenger feletti ellenőrzés). Az Oroszok már két tengeri drónt fejlesztenek, nyárra valószínűleg beérnek. Macron se találomra mondta, hogy a francia csapatokat Odesszába küldi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!