Háborúra készül Donald Tusk

2024. március 09. 19:24

A lengyel miniszterelnök szerint a béke ideje lejárt.

2024. március 09. 19:24

Nyitókép: Daniel MIHAILESCU / AFP

***

Donald Tusk lengyel miniszterelnök szerint Európa békés korszaka véget ért – írta a Magyar Nemzet.

„A béke ideje lejárt. A háború utáni korszaknak vége” – mondta Tusk az Európai Néppárt (EPP) csütörtöki bukaresti ülésén. A közösségi oldalán pedig azt írta:

Új időket élünk – a háború előtti korszakot.”

Tusk mellett korábban a lengyel külügyminiszter is aggasztó kijelentéseket tett, Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter ugyanis nem tartja elképzelhetetlennek NATO-erők ukrajnai bevetését. A diplomata az X-en közzétett bejegyzésében arról írt, hogy „üdvözli” Emmanuel Macron francia elnök kezdeményezését, ami miatt szerinte félhet Vlagyimir Putyin orosz elnök. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
453682
2024. március 10. 11:43
Háború csak azért jöhet mert túl sokat loptak, sikkasztottak kapzsi bankár barátaink és mielőtt számon kérné őket a "világ" kirobbantanak egy nagyobb háborút csak hogy mentsék a bőrüket. Ez már egy jól bevált módszer.
Genusnextgen
2024. március 10. 08:58
Nem ezért vett a kipcsak-cigány +4repülőgépet Buksikák? Akinek esze van az készül a háborúra. Különben is, mit ér egy középhatalom ütőképes haderő nélkül? Weheheheh.
Beszélgető
2024. március 10. 08:27
Ki tuja mit akarhat a tuskó? A lengyel haderő az ukránnak a töredéke. Az ukránokat hamarosan térdre kényszerítik, mert nem marad katonájuk. 15ezer lengyel szerencsétlennel nem lesz sem hosszabb, sem sikeresebb ez a háború. Csak véresebb és veszélyesebb.
europész
2024. március 10. 05:29
Igaz az a mondas ha beket akarsz akkor keszulj a haborura.De azt is hozza kellene mondani,hogy ne provokald azt aki mar haboruban egy parszor kicseszett veled mert joval erosebb.Nem tudom egyes politikusok mert nem tanulnak a sajat tortenelmukbol. Vakon megbiznak az olyan baratban aki arra biztat,hogy provokald az o ellenseget es keszulj a haborura.Tusko buta ember ez a Tusk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!