Erős vélemény az Oscar-díjról: sokkal fontosabb a sokszínűség, mint a tehetség

2024. március 11. 10:02

„Megnézzük, de másnap már lehugyozzuk. Kérdés: miért hugyozzuk le?” – teszi fel nem túl kendőzetlenül a kérdést a New York Post publicistája.

2024. március 11. 10:02
96th Oscars Academy Awards - Vanity Fair Party

A New York Post szerzője igen nyers írásban szállt be az Oscar-gálába. Először is leszögezte: nem arról van szó, hogy a „szokásos” érvek miatt nem tetszene neki az Oscar-gála, például, hogy irigy lenne az ott résztvevők gazdagságára. 

Ugyan már. A kölcsöngyémántokat már akkor lehúzzák a jelöltek ujjairól, amikor az afterparty klotyóján szenvednek. A kölcsönbe kapott designer ruhákat pedig olyan sebesen viszik vissza, hogy még ki sem szellőzött az előző viselőjének illata”.

A gond a publicista szerint sokkal inkább az, hogy a fókusz elterelődött a tehetségről és a képességekről, és az egész filmipar teljesen át lett politizálva. 

Változatosság, befogadás, sokszínűség. Felejtsd el, mi a jó film. Csessze meg a rendező, az író, a színész, a tervező, a koreográfus képességeit. (...) Kit érdekelnek ezek?”

Ehelyett a szerző szerint az a fontos, hol szült meg téged az édesanyád, és van-e útleveled. Ezt leszámítva nagyjából mindegy, hogy „egy madagaszkári férfivécéből érkezel”, vagy esetleg egy amerikai forgatókönyvíró „lábspecialistájának asszisztensének fogorvosa vagy”, mert végeredményben 4 és 12 éves közti korosztálynak szólnak a mai filmek.

 

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-82
2024. május 18. 02:27
🍓 ️ ­­I­­g­­­a­­z­­­i n­­i­­m­f­­­o­m­­­á­­n­­i­­á­­k­­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
KBA98
2024. március 11. 15:56
a néger a lényeg
Ehetős Odó
2024. március 11. 13:17
Buzi ez mind.
T. Péter
2024. március 11. 12:37
„Megnézzük, de másnap már lehugyozzuk. Kérdés: miért hugyozzuk le?” – teszi fel nem túl kendőzetlenül a kérdést a New York Post publicistája. Főleg, hogy hát azért eléggé nem így fogalmaz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!