Der Standard: Brüsszelnek meg kell büntetnie a Kreml barátait, köztük Magyarországot és Horvátországot

2024. március 23. 19:08

Az osztrák lap szerzője szerint az EU-nak meg kell gátolnia, hogy a magyarok és a horvátok diktálják a tempót Bosznia ügyében.

2024. március 23. 19:08
null

Nyitókép: Milorad Dodik, fotó: Ficsor Márton

 

A Der Standard nyugat-balkáni szakírója egyetért azzal, hogy az EU elhatározta: megkezdi a felvételi tárgyalásokat Boszniával, csak ne tegyen úgy, mintha ott bármi jelentős reform történt volna – szemlézte a hvg az osztrák lapot. A lap azt írja, Brüsszelnek egészen máshonnan kell megközelítenie a dolgot, mert ha tényleg segíteni akar a balkáni országnak, akkor ragaszkodnia kell a változásokhoz, viszont nem paktálhat le Milorad Dodik-féle nacionalistákkal.

A Der Standard cikkének szerzője ennél tovább is megy, szerinte meg kell büntetnie a Kreml barátait, illetve meg kell gátolnia, hogy Magyarország és Horvátország diktálja a tempót, ugyanis mindkét kormány a saját érdekeit helyezi előtérbe és bizonyosan nem azt nézi, mi volna jó Boszniának. A szakíró úgy véli, 

ragaszkodni kell ahhoz, hogy a politika ne gyakorolhasson befolyást az ottani bíróságokra és végre érvényt kellene szerezni az Európai Bíróság ítéletének a kisebbségek, tehát zsidók, romák és mások védelmében.

A szerző állítja, a boszniaiak egyébként sem gondolják, hogy az unió komolyan rászánta magát a párbeszédre – az emberek ugyanis nem ostobák –, hiszen cserben hagyta őket a 90-es évek elejének háborújában, s azt látják, a tárgyalások nem sokra vezettek a szomszédos államokkal sem. Az EU azonban sikert próbál felmutatni, ezért úgy állítja be, mintha nagy haladás mutatkozna az országban, holott a 14 fő célból idáig mindössze kettőt sikerült teljesíteni. 

 

Összesen 173 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:06
🍓 ️ ­A­­­ ­­d­­ö­­­g­­­ö­s­­­ ­­l­­á­­­n­y­o­k­­­ ­­v­á­­­r­­n­­a­­­k­ ­­r­á­­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­.­­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­𝗙­­𝗨­­𝗡
Krupp Skya
2024. április 02. 12:07
A bácsi biztos sok helyen volt locsolni, várjuk meg amíg kijózanodik!
Krupp Skya
2024. április 02. 12:03
Haynaura hasonlít a bácsi. Haynauban, Haynau előtt Hidrogén bomba ernyője, Nyíljon a házad előtt!.
Krupp Skya
2024. április 02. 12:00 Szerkesztve
Moszkvának meg kell büntetni a DER STANDARDOT! Elég nekik egy kisebb néhány száz megatonnás hidrogén bomba, csak hogy érezzék törődést.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!