Beismerték az ukránok: elszámolták magukat Avgyijivka térségében

2024. március 02. 12:07

Az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka kijelentette, „gyorsan meghozzák a szükséges korrekciós intézkedéseket”.

2024. március 02. 12:07

Olekszandr Szirszkij, az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) főparancsnoka a Telegram-oldalán keresztül tárta fel azokat a „tévedéseket”, melyeket több ukrán parancsnok is elkövetett Avgyijivka térségében – idézte a Kyiv Post.

„Különösen feszült helyzet alakult ki Avgyijivka és Zaporizzsja irányában”– mondta Szirszkij.

A főparancsnok arról is beszámolt, hogy orosz rohamegységek próbálták meg áttörni az ukrán védelmet, és átvenni az ellenőrzést olyan települések felett, mint Tonenke, Orlivka, Szemenivka, Berdics és Krasznohorivka.

Szirszkij arról is beszélt, hogy Zaporizzsja közelében, Verbove és Robotyne környékén folytatódnak a harcok. Az orosz csapatok igyekeznek ott is visszaszerezni az ellenőrzést.

AFU vezetője kiemelte, hogy

 a sikeres védekezés kulcsa a jól megtervezett stratégia és annak hatékony végrehajtása. 

Azonban néhány parancsnok esetében hibák történtek a helyzetfelismerésben és az ellenség felmérésében, amelyek befolyásolták a védelmi állások stabilitását. 

A főparancsnok arról is biztosította a közvéleményt, hogy gyorsan meghozzák „a szükséges korrekciós intézkedéseket”, beleértve további lőszerek és erőforrások biztosítását, mivel elsődleges céljaik között szerepel, hogy hogy a lehető legnagyobb veszteséget okozzák az orosz csapatoknak – írta a lap.

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Robert C. Castel

Facebook

Idézőjel

Egymásra rakva ezeket a hokkedliket, az orosz sereg Kijevig pipiskedhet.

 

Nyitókép: NARCISO CONTRERAS / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cccbasatu
2024. március 13. 17:44
A hoholok igazítják a frontvonalat,úgy mint a nácik a 2. világháborúba.Kérdés már csak az hogy a hoholok mikor kezdenek elmenekülni mint Napóleon katonái?
zsocc44
2024. március 02. 17:13
Na nézzük! Zaluzsnij és Szirszkij a két katonai zseni, eddigi “eredményeit” => a teljes szovjet örökség haditechnika elégetése, 100+ millárd dollár készpénz és technika 30% elégetése, 60% a darkweben és a feketepiacon fial, 10% meg nem volt bevetve. Kb 750 ezer fős induló hadseregnek, most 500 ezer fő friss állományra lenne szüksége. Az eddigi 20% elveszitett terület naponta növekszik! Kb Görögország méretű, plusz az apró, területet sikerült elbukni. De legalább néhány kiváltságos, néhány villával, yachttal, luxus autóval és persze némi pénzzel gyarapodott.
lendvaiildiko
2024. március 02. 15:37
VeressZoltán: Úgy jártak, mint az asszony, ő is elszámolta magát. Bár váratlan volt, de egy, kettő, esetet három gyermekkel többen leszünk. Az ukránok elszámolása sok százezer ember életének elvételét, milliók vagyonának, élete munkájuknak az elvesztését, milliók kivándorlátást hozta, valamint néhány imperialista mérhetetlen meggazdagodását....
files32
2024. március 02. 15:35
Az ukrán légvédelem 14 nap alatt 11 Szu-34-es vadászbombázót, két Szu-35 vadászgépet és egy A-50 légtérellenőrző repülőgépet lőtt le a kelet-ukrajnai front térségében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!