Áll a bál Romániában, amiért drónok csapódtak be az ország területére

2024. március 30. 07:08

A csütörtöki drón lezuhanása előtt 23 kilométert tett meg a román légtérben, az ellenzék szerint az államfő magyarázattal tartozik.

2024. március 30. 07:08

Ahogy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk róla, csütörtök este egy drón roncsait találták meg Romániában, a Brailai Nagyszigeten egy mezőgazdasági területen.

Ezt is ajánljuk a témában

A Maszol cikke szerint pénteki közleményében Cătălin Drulă, a Mentsétek meg Romániát Szövetség elnöke úgy nyilatkozott: a drón 23 kilométert tett meg a román légtérben, Brăila városától alig 8 kilométerre csapódott be. 

Az ukrajnai háború kirobbanása óta ilyen mélyre még nem hatolt be katonai drón Románia területére” 

– hangsúlyozta. Az USR elnöke szerint Klaus Iohannis államfő arról is magyarázattal tartozik, hogy miért nincs légvédelmi rendszer ebben a térségben, tekintve, hogy az orosz hadsereg gyakran bombázza a Románia keleti határának közelében fekvő ukrán városokat, és nem ez az első eset, amikor dróndarabok csapódnak be az ország területére. „Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu és Nicolae Ciucă, tegyék félre a Románia foglyul ejtését és az ellenzék ellehetetlenítését célzó tervüket, hagyják a választásokat, és magyarázzák meg az embereknek, miként fordulhat elő, hogy egy katonai drón észrevétlenül mozogjon Románia légterében” – áll a közleményben.

 

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 05:00
🍓 ️ ­­­I­­­g­­a­­­z­­­i n­i­­m­­f­­o­m­­á­­n­i­­á­k­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­𝐍
jooeee
2024. március 30. 18:55
Ezek szerint rossz helyen van a román határ. Beljebb kéne húzni és minden rendben lenne. - Sokat erősködnek, Putyin még tolhat rajta.
nemecsekerno_007
2024. március 30. 10:11
Egyem a szívüket. Moldovát nem lehet olyan olcsón megszerezni, mint Erdélyt.
tikkadt-szocske
2024. március 30. 09:26
Az aur már ökölbeszorított szemöldökkel bizonyítja, hogy Orbán lopja Erdélyt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!