Az ukrán kormányfő Japánban kijelentette: bízik abban, hogy a japán autóipar gyárakat épít Ukrajnában

2024. február 19. 08:14

Mintegy 50 japán vállalat írt alá megállapodásokat ukrán cégekkel.

2024. február 19. 08:14
Japan-Ukraine Conference in Tokyo

Japánban tárgyalt Ukrajna újjáépítéséről Denisz Smihal ukrán miniszterelnök hétfőn; a konferencián Japán kétoldalú adóügyi megállapodás megkötését ígérte és a japán vállalkozások további támogatását. 

„Japán eddig is kiállt és ez után is kiáll Ukrajna mellett” – szögezte le Kisida Fumio japán kormányfő, kiemelve, hogy befektetési megállapodásról is tárgyalások kezdődnek, de erről nem árult el részleteket. 

Japán mind ez idáig 10 milliárd dollár értékben ajánlott fel pénzügyi támogatást Kijevnek. 

Tokió fegyverekkel nem támogatja Ukrajnát, mert azt tiltják a japán törvények. 

Smihal leszögezte, hogy az ukránok soha nem felejtik el, hogy Japán mellettük állt a bajban. A konferenciát pedig a japán-ukrán kapcsolatok új fejezete megnyitásának nevezte. Mint mondta, bízik abban, hogy a japán autóipar gyárakat épít Ukrajnában. 

Bár a megállapodások összértékét nem közölték, a konferencián mintegy 50 japán vállalat írt alá megállapodásokat ukrán cégekkel a mezőgazdaság, az energiaipar és infrastruktúra terén. 

A konferencia után kiadott közös közlemény szerint Kisida és Smihal azt hangsúlyozta, hogy „meg kell szilárdítani Ukrajna nemzetközi támogatását”. 

(MTI)

Nyitókép: Japán külügyminisztere, Yoko Kamikawa
Forrás: AP Photo / Eugene Hoshiko, POOL / ANADOLU / Anadolu via AFP


 

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
letsgobrandon-2
2024. február 19. 22:55
majd , ha orosz zászló lesz kijevben
survivor
2024. február 19. 17:52
japán nagyobb csicskája az USA-nak mint bármely más ország... Hiroszaki...
survivor
2024. február 19. 17:50
Legyen mit szétbombáznia Putykónak...
Anchorn
2024. február 19. 10:15
Ukrán cégekkel .. hahaha Mármint amerikai cégekkel ..! Hol is mit is merre is milyen ukrajna ..?! Ki is fog majd ott termelni,dolgozni ..?! Na hagyjuk már ..! Japán inkább azzal foglalkozzon hogy szép lassan kihalnak ..! Na meg az óriási deflációval.. 270% gdp arányos államadósság ..! S nem utolsó sorban a sokk milliós munkaerő hiánnyal ..! S csak egy sokat mondó adat .. Japán a legnagyobb amerikai állampapír/adósság felvásárló 1200 milliárd dollár ..! S csak a rend kedvéért .. 2.Kína 3.Nagy-Brittania 4.Belgium 5.Kajmán-szigetek valamint Luxembourg,Svájc,Írország,Brazília,Tajvan ..! Mindenkinek a képzeletére van bízva hogy mit olvas ki ebből ..!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!