Zelenszkij elvinné Trumpot az ukrán frontra

2024. február 17. 19:59

Trump módosította az álláspontját, egy kampánygyűlésen azt mondta, többet tenne Ukrajnáért, mint a hivatalban lévő elnök, Joe Biden.

2024. február 17. 19:59
Donald Trump

Volodimir Zelenszkij a müncheni biztonsági konferencián kijelentette, hajlandó elvinni a háború sújtotta ukrajnai frontvonalra Donald Trumpot, hogy saját szemével lássa az orosz invázió hatásait – számol be a CNBC. A volt amerikai elnök régóta szkeptikus Washington Kijev támogatását illetően. Az ukrán elnök azt mondta, nyilvánosan meghívta, de ez Trump kívánságaitól függ.

A Trump-kampánycsapat nem reagált a CNBC megkeresésére, amely emlékeztet, az egykori elnök élesen bírálta az Egyesült Államok Ukrajnának nyújtott folyamatos pénzügyi és katonai támogatását, nem amerikai ügynek minősítve azt, és azt sugallta, novemberi újraválasztása esetén megengedné Oroszországnak, hogy elfoglalja Ukrajna egyes részeit.

Trump Vlagyimir Putyin orosz elnökről is elismerően nyilatkozott, csodálatát fejezte ki a Kreml vezetőjének erőskezű hozzáállása iránt.

Azonban Trump szerdán módosította az álláspontját, egy kampánygyűlésen azt mondta, többet tenne Ukrajnáért, mint a hivatalban lévő elnök, Joe Biden, aki erősen támogatja Kijev finanszírozását.

A megjegyzése néhány órával azután hangzottak el, hogy Putyin szerdán kijelentette, jobban örülne Biden novemberi újraválasztásának, mert kiszámíthatóbb vezető.

Nyitókép: STRINGER / AFP

 

 

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MZperXXL
2024. február 18. 15:41
"Zelenszkij elvinné Trumpot az ukrán frontra" Még ő sem volt ott - akkor most először ő is meglátogatná? :P
Hopszjuliska
2024. február 18. 12:53
Nem önnek kellene az első vonalban példát mutatni???? Nem kell idegeneket oda vinni, a saját vezetőjük menjen az élre!
auditorium
2024. február 18. 12:01
Az ukrán harcosok pedig Zelét szertnék látni kúszni lövészárkokban.
KBA98
2024. február 18. 11:53
Magát vigye, hátha felszabadul Ukrajna a maradék lakóival eggyüt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!