Újabb Oroszország elleni szankciókat jelent be az Egyesült Államok

2024. február 20. 22:02

Ezzel válaszol Amerika Navalnij halálára.

2024. február 20. 22:02
White House Press Secretary Karine Jean-Pierrepress briefing

A Fehér Ház új szankciókat tervez bejelenteni Oroszország ellen, válaszul Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető halálára – jelentette be John Kirby nemzetbiztonsági szóvivő a CNBC beszámolója szerint. 

„Bármilyen történetet elmondása mellett dönt az orosz kormány, teljesen nyilvánvaló, hogy Putyin elnök és kormány a felelős Navalnij haláláért. Válaszul, Biden elnök utasítására, pénteken újabb jelentős szankciós csomagot fogunk bejelenteni” – idézik Kirby szavait. 

Az Egyesült Államok a háború kirobbanása óta jelentős kereskedelmi szankciókkal sújtotta Moszkvát. 

Kirby kijelentette, hogy az új szankciók az orosz gazdaság megfojtását célozzák,

de több szigorítás közvetlenül összefüggésben lesz Navalnij halálával. Konkrét részleteket még nem árultak el. A szóvivő szerint az ellenzéki politikus halála is rámutatott milyen fontos, hogy a Képviselőház megszavazza az ukrán és izraeli katonai támogatásokat egybekötő csomagot. 

Nyitókép: Jim WATSON / AFP

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
muanyag-tojas-23
2024. február 21. 07:54
Uránt sem vesznek?
jooeee
2024. február 21. 07:39
Az oroszok is szankcionálhatnának már! Lemondhatnák az urán fűtőanyag szállítást!
gebsi1
2024. február 21. 04:01
Hát persze te hülye, az orosz gazdaság megfojtása........mesélj még te idióta. Az oroszok meg a világ csak röhög rajtatok ahogy "fojtogattok", vigyázva arra hogy azért senki, de főleg ti, meg ne fulladjatok.... Szánalmas!
lajajakab11
2024. február 21. 02:09
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek válaszoljanak!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!