Szóvivő: Navalnij ügyvédjét kilökdösték a halottasházból

2024. február 19. 10:13

Kira Jarmis szerint a nyomozók arról tájékoztatták édesanyját és ügyvédeit, hogy a Navalnij halálával kapcsolatos vizsgálatot meghosszabbították.

2024. február 19. 10:13
NAVALNIJ, Alekszej

A néhai orosz ellenzéki vezető, Alekszej Navalnij hozzátartozóit már harmadik napja nem engedik hozzáférni a holttesthez – közölte hétfőn az elhunyt politikus szóvivője, hozzátéve, hogy édesanyját nem engedték be a halottasházba, ahol vélhetően a holttestet őrzik.

Ezt is ajánljuk a témában

„Alekszej anyja és az ügyvédei ma kora reggel érkeztek a halottasházba. Nem engedték be őket. Az egyik ügyvédet szó szerint kilökték az épületből. Amikor megkérdeztük a személyzetet, hogy Alekszej holtteste ott van-e, nem válaszoltak” – közölte a közösségi médiában Navalnij szóvivője, Kira Jarmis. Beszámolója szerint a nyomozók arról tájékoztatták édesanyját és ügyvédeit, hogy a Navalnij halálával kapcsolatos vizsgálatot meghosszabbították. „Nem tudjuk, meddig fog ez tartani. 

A halál oka még mindig tisztázatlan. Hazudnak, húzzák az időt, és nem is titkolják” 

– tette hozzá. 

A bebörtönzött orosz ellenzéki aktivista és politikus pénteken 47 éves korában halt meg a Jamal-Nyenyec Autonóm Körzetben található sarkvidéki börtönben, ahol 19 éves büntetését töltötte. Azóta volt börtönben, hogy 2021 elején visszatért Oroszországba, és egészségi állapota hónapok óta romlott. Az orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat (FSZIN) tájékoztatása szerint Navalnij séta után hirtelen rosszul lett, eszméletét vesztette és meghalt. Holttestét a büntetőtelepről Szalehard városába, a körzet székhelyére vitték a haláleset kivizsgálásával megbízott orosz nyomozók. Édesanyja, Ljudmila Navalnaja még szombaton egy ügyvéddel a távoli büntetőtelepre utazott.

(MTI)

Nyitókép: Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus fényképét érinti meg egyik tisztelője a politikai elnyomás áldozatainak szentpétervári emlékművénél 2024. február 17-én. MTI/AP/Dmitrij Loveckij

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kbs-real
2024. február 20. 08:10
A megbízó halálával az ügyvédi megbízás megszűnik. Másképp mondom: halott embernek nincs ügyvédje.
bondavary
2024. február 19. 16:38
Ha jól meggondolom, Navalnij halála valójában a nyugatnak jött jól. Putyinnak egyáltalán nem volt szüksége egy mártírra. Navalnij halálában hatékonyabb, jobban felhasználható, mint életében volt.
paracelsus-2
2024. február 19. 14:52
Ássák el jó mélyre a felforgatót ellő kancával együtt, egy gonddal kevesebb.
453682
2024. február 19. 13:08
Ilyen putykó sztálini rezsimje, nem tűri a konkurenciát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!