Sorosék több mint 15 millió dollárt küldtek a Hamászt támogató aktivista csoportoknak október hetedike óta

2024. február 09. 09:57

Magyarázkodik az Open Society az antiszemita vádak miatt.

2024. február 09. 09:57
null

Soros Alex közleményt adott ki, amelyben elhárítja azokat a vádakat és kritikákat, amelyeket az apja által alapított szervezet évtizedek óta „elszenved” – számolt be cikkében a JNS.org. A Nyílt Társadalom Alapítvány igazgatótanácsának 38 éves elnöke szerdai közleményében azt állítja, hogy az általa 2023 júniusa óta vezetett szervezet ellenzi az antiszemitizmust. Soros úgy nyilatkozott, hogy 

a torz és tisztességtelen jobboldali támadásokra” reagált.

Soros elmondta azt is, hogy apja, Soros György „következetesen arra törekedett, hogy támogassa a társadalom peremére szorultakat – köztük az LMBTQIA személyeket, a menekülteket, a kábítószer-használókat és a szexmunkásokat –, és küzdjön az etnikai, vallási és faji gyűlölet minden formája ellen. Az antiszemitizmus elleni küzdelem ennek a munkának az egyik központi része volt”.

2023 októberében az Open Society adományozási nyilvántartásának felülvizsgálata azonban kimutatta, hogy több mint 15 millió dollárt küldött a Hamászt támogató aktivista csoportoknak az október 7. óta világszerte nagyvárosokban zajló tüntetéseken.

Soros Alex több, a gyűlölet elleni küzdelem érdekében tett intézkedést is kiemelt, köztük 2016-ban „egy 10 millió dolláros Open Society befektetést a Communities Against Hate (Közösségek a gyűlölet ellen) létrehozására, amely az országszerte kibontakozó gyűlöletcselekmények mélységének és terjedelmének nyomon követésére és bejelentésének ösztönzésére irányult” – olvasható a cikkben.

Nyitókép: Alex Soros Facebook-oldala

 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2024. február 10. 10:08
“…zsidó…Azoknak az embereknek semmiféle önkontrolljuk nincs.” - írja “karakter-2” Magának van. Hiszen álnéven ír, aljas pondró. Ja! Bocs. Megvan a neve: üdv Aljas Pondró.
Zokni
2024. február 09. 23:58
Ez ki? Vagy mi?
jandor
2024. február 09. 12:53
Ennek az Alexnak fényesítve vannak a körmei?
karakter-2
2024. február 09. 12:07 Szerkesztve
Hagyjuk már ezt - asz egyik zsidó támogatja a szélsőségeseket, amásik pedig mészárolja a gyerekeket és nőket. Izrael gátlástalanul hazudozik. Azoknak az embereknek semmiféle önkontrolljuk nincs
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!