Orbán elment Brüsszelbe és megmondta a Bizottságnak: Egy szavukat se hiszi el

2024. február 01. 07:44

A magyar miniszterelnök kihagyta a közös vacsorát az EU-s vezetőkkel és helyette Melonival és Macronnal tárgyalt külön.

2024. február 01. 07:44

Az uniós vezetők újabb Orbán-showt tartanak – kezdte meg a februárt a Politico brüsszeli hírlevele. Mint ahogyan az várható volt, ismét Magyarország volt a középpontban, mégpedig az elsejei brüsszeli csúcs miatt

Ezt is ajánljuk a témában

A hírlevélből kiderült, hogy Ursula von der Leyen az Ukrajna támogatását érintő csúcs miatt nem jelentette be még azt, hogy másodszorra is indul a Bizottság elnöki tisztségéért, valamint az is, hogy „Orbán Viktor egyszemélyes műsorának” csak két kimenetele lehet:

vagy abbahagyja a „segélyek” blokkolását, vagy „Magyarországot elszigeteli”.

A sokadik elszigetelődés közben egyébként a magyar miniszterelnök beolvasott a Bizottságnak: Orbán Viktor közölte, hogy egy szavukat se hiszi el, ugyanis szerinte akkor se oldanák fel a zárolt pénzeket, ha teljesíti hazánk a feltételeket.

A miniszterelnök emellett kihagyta az uniós vezetők szerda esti vacsoráját, viszont nem elszigeteltségből, hanem mert helyette négyszemközti tárgyalásokat tartott Giorgia Melonival és Emmanuel Macronnal.

Ezt is ajánljuk a témában

Fotó: Johanna Geron / POOL / AFP

Összesen 345 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
auditorium
2024. február 01. 15:38
Egy külügyi tanácsadó szerint fontosabb a diplomáciában elhallgatni véleményünket a nagyközönség előtt és négyszemközt, csöndesen meggyőzni ellenfelünket igazunkról. A közös vacsorával nem sokat veszitett, még a falat se ment volna le a torkán, ha egyes ellenséges pofákat lát, inkább az értelmesebbekkel tárgyalt. Macron értelmes, igazi európai a francia érdekeket szem előtt tartva, de azért mindenkinek meg akar felelni a 27 tagország között. Mind a két politikus tanul OV-től, de nem hangoztatja.
szarvas-2
2024. február 01. 14:52
Victoria Nudelmann "csúcsra járatja" az általa terrorizált és/ vagy korrumpált "euroistákat" az uki projektje érdekében. "Elvállik a szar a májátol". (Fekete főtörzs)
alexandrosz-2
2024. február 01. 14:50
Brüsszel fütyült, a vétótlan köpcös geci pedig táncolt. Ismét leszarta a nemzeti inzultációját és a saját magyar népét. A vétótlan köpcös geci egy gyáva csicska, akinél nem arra kell figyelni miket hazudozik, hanem azt, amit csinál. Rohadjon meg, a többi zsideszes szarral együtt!
2024. február 01. 14:28 Szerkesztve
Persze, persze. Már pár napja megírtam, hogy ezt fogja mondani a sok agyhalott szekta tagnak. Azok meg mindent beszopnak mint a torkosborz amit a főni mond. A hatalmas szabadságharcos akinek csak a pofája jár de a tettei teljesen ellentétesek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!