Nem várt ellenséggel kell szembenézniük a nyugati fegyvereknek Ukrajnában

2024. február 23. 14:04

A környezetvédelem találkozott a valósággal.

2024. február 23. 14:04

A Nyugat által Ukrajnának szállított haditechnikai eszközök számára problémát jelentenek a rágcsálók – számolt be róla a Le Figaro egy francia származású katonára hivatkozva, aki a kijevi erők oldalán szolgál.

Az ukrán hadseregnek az ország külföldi támogatói által biztosított

»környezetbarát« fegyverek olykor használhatatlanok front realitásai között”,

– írja csütörtöki cikkében a francia lap.

A Le Figaro egy meg nem nevezett francia katona beszámolóját közölte, aki arra panaszkodott, hogy „a rágcsálók megették az ukrán fegyveres erők által használt egyes járművek kábeleit”. „Az elektromos vezetékek szigetelésének egy része [a nyugati hardverekben] kukoricaszálból készült”, ami vonzza a rágcsálókat – mondta.

A Le Figaro hangsúlyozta, hogy „a jelenség marginális, de jól jellemzi, hogy

milyen, amikor a nyugati haditechnika és a valóság találkozik”.

„A nyugati járműveket technológiai bemutatónak tervezték. De a sárban és a hidegben nem mindig működnek” – idézik a francia katonát. „Szerencsére az ukránok arzenáljában még maradt néhány jól bevált fegyver” – tette hozzá, utalva a régi szovjet gyártmányú típusokra.

Korábban mi is írtunk róla, hogy az enyhe ősz és az harcok miatt nem megművelt földekről származó élelem bősége miatt megnőtt a rágcsálóállomány az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktus sújtotta területeken. A rágcsálók sokszor a katonai járművekben és védelmi állásokban keresnek menedéket”. A rágcsálók nemcsak a fegyverekre is veszélyt jelentenek, hiszen nemcsak a harci morált csökkentik, de számtalan betegséges is terjesztenek. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Ozge Elif Kizil / ANADOLU / Anadolu via AFP

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tukacsincsilla
2024. február 24. 01:35
Basszus, a végén még besorozzák a macskákat is a járművek védelme érdekében ..... Egyébként mennyi pénzt kapott az a zseni, aki a kukoricaszálas szigetelést kitalálta? .....
Martell 2
2024. február 23. 20:09
Néha még a kártevők is hasznosak.
B_kanya
2024. február 23. 18:52
Az élet tromfolja az orosz propagandát...
3957
2024. február 23. 17:01
".... számolt be róla a Le Figaro egy francia származású katonára hivatkozva, aki a kijevi erők oldalán szolgál." Így már világos, ezért nincsenek flanszia zsoldosok az ukrán háborúban, mert csak a származása az, de ukrán. Akkor lesz újra flanszia, ha túléli és újra hazamegy Franciaországba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!