Nekiment a Bloomberg Bidennek

2024. február 08. 10:53

Már a hírügynökségnek is elege lett az elnök bakijaiból.

2024. február 08. 10:53

A Mandiner kedden beszámolt róla, hogy Joe Biden amerikai elnök Donald Trump esetleges második elnökségének veszélyeire akarta felhívni a figyelmet egy Las Vegas-i rendezvényen. Az amerikai elnök azt mondta, hogy nemrég találkozott „a németországi Mitterranddal”.

François Mitterrand 1981 és 1995 között volt francia elnök és 1996-ban elhunyt.

Minden valószínűség szerint Biden egy olyan történetet próbált újra felidézni, amit már többször elmondott. Az említett találkozó még 2021-ben történt a G7-es csúcson – ahol természetesen Emmanuel Macron képviselte Franciaországot, nem pedig rég elhunyt elődje.

Lapunk szerdán arról számolt be, hogy újabb kínos pillanatokat kellett átélnie Joe Bidennek:

az amerikai elnök sajtótájékoztatót tartott, ahol nemes egyszerűséggel elfelejtette, melyik terrorszervezet támadta meg Izraelt tavaly ősszel és ki ellen küldenek most fegyvereket.

A 81 éves elnök a felvétel szerint rövid szünetet tartott beszédében, kereste a Hamász nevét, de nem jutott eszébe, végül egy újságíró segített, aki megmondta, melyik csoportról van szó éppen.

Ezekre a bakikra csütörtökön a Bloomberg is felhívta a figyelmet. „Biden összekeveri az európai vezetőket, összekeveri Helmut Kohlt Angela Merkellel és Francois Mitterrand francia elnököt Emmanuel Macronnal” – írta a hírügynökség.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: DECCIO SERRANO / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Király Kávéház
2024. február 10. 15:13
Ez Amerika Bravó !! Élnek ott 300 millióan, és nem találnak egy értelmes és rátermett embert Elnöknek ?
Reszelő Aladár
2024. február 08. 17:30
Majd a választás előtt felszúlítanak, hogy tessék rá szavatni mert Trump és messze ő a legalkalmasabb. Abba a minimális alkotmányos bakiba ne menjünk bele, hogy így biztosan tudjuk ki az aki biztosan nem vezeti az USA-t, hogy ki igen, azt meg rejtegetik,
kovsa
2024. február 08. 17:02
Nos, nem vagyok orvos, de úgy tudom, és tapasztaltam rokonnál, hogy a demencia egyik jele, hogy az ember pontosan emlékszik a régmúlt dolgokra, 20-30 évvel korábbi eseményekre, de nem emlékszik a közelmúlt dolgaira. Nem tudja mi történt a múlt héten, de el tudja mesélni, pontosan, mit mondott a nagyanyja 25 évvel korábban. Biden ezeket a szimptómákat produkálja már egy ideje.
Mich99
2024. február 08. 12:17
Nicsak, már a Pénzhatalom is unja Bidét... Van másik jelöltjük?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!