Megkéseltek két fiatalkorú diákot egy németországi középiskolában, súlyos az állapotuk

2024. február 06. 21:02

A támadók indítéka egyelőre még nem ismert.

2024. február 06. 21:02

Két fiatal férfi két 17 éves diákra támadt késsel a németországi Pforzheim egyik középiskolájában kedden délután, az áldozatok súlyosan megsebesültek – közölte a német rendőrség és ügyészség. A sebesülteket kórházba szállították, a 18 és a 19 éves gyanúsítottat – akik nem az iskola tanulói – 

rövid hajszát követően őrizetbe vették. 

A támadók indítékát még nem sikerült kideríteni, de a hatóságok abból indulnak ki, hogy a tettesek nem véletlenszerűen támadtak rá a diákokra. Az utóbbi időben több hasonló erőszakcselekmény is történt ugyanabban a tartományban, Baden-Württemberg iskoláiban. St. Leon-Rot és Offenburg településeken egy-egy diák meg is halt.

(MTI)

Nyitókép: Pixabay

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OneiroNauta
2024. február 07. 15:53
Agysebész-tanulók lehettek, akik csak gyakoroltak műtét előtt...
auditorium
2024. február 07. 10:16
Tegnap egy milánói szakközépiskolában az egyik tanuló a tanárnőt késelte meg. Szerencsére nem mért halálos vágást rajta. Nem tudni a diák kilétét, mindenesetre ilyen epizódok az utóbbi pár évben gyakoriak. A mindent szabad társadalom "neveltjei" ők, a pszichoterapeuták, a szociológusok a társadalmat okolják és védelmükbe veszik őket. Nagy szükség van minden országban KÉPZETT, jó szakemberekre. Ilyeneket általában a szakközépiskolákban képeznek ki, majd egy kis gyakorlat után AZONNAL találnak jólfizetett állást. Sok szülő nem küldi ilyen iskolákba gyerekét éppen a környezet miatt. Inkább szenvedteti elit gimnáziumokban a közepesen tanulgató vagy bukdácsoló gyerekét, majd valamilyen könnyebb felsőfokú képzésre iratja be, ami után állás nélkül vegetálhat. Vissza kellene állitani az egykori szigorúbb iskolarendszert, renddel, tisztelettel és követelményekkel. Valamikor nem volt divat késekkel, pisztollyal, okostelefonokkal járni iskolába.
alexandrosz-2
2024. február 07. 06:43
Helyes. Pusztuljanak!
Phm045
2024. február 07. 05:31
Rohadt migrik voltak.........
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!