Még a New York-iak is felháborodtak az úszómedencés migránsszálló ötletén

2024. február 19. 19:42

Szívünk végtelen, de erőforrásaink nem – mondta a polgármester.

2024. február 19. 19:42
null

Szívünk végtelen, de erőforrásaink nem – nyilatkozta Eric Adams, New York polgármestere a Fox News amerikai csatornának a város migránsproblémája kapcsán, szúrta ki a Magyar Nemzet.

A nyilatkozatot egy konkrét eset ihlette: óriási felháborodást váltott ki ugyanis, hogy egy 2007-es építésű luxusingatlant, amiben például medence is van és mintegy egy évtizede üresen áll, a tervek szerint migránsok átmeneti szállásává kívántak átalakítani Felső-Manhattenben.

Nem segíti a projektet, hogy ezek a szállások a tapasztalatok szerint gyakran válnak a bűnözés és az erőszakos atrocitások központjaivá. A harlemi lakosság is ellenezte az épület ilyen célú felhasználását. Adams korábban már jelezte New York állam törvényhozásában is, hogy a migránshullám, ami jelenleg New Yorkot egyre erősebben sújtja, anyagi és egyéb terheket ró a városra – tudósított még február elején a Fox News.

A helyiek ellenérzését a módszer is fokozta: ugyanis egy nonprofit szervezet vette bérbe az épületet, ami a városháza szociális és hajléktalanellátással foglalkozó osztályával együttműködve migráns- és hajléktalanszállót kívánt benne üzemeltetnie.

„Nem, nem értek egyet azzal, hogy a menedékkérők menedékévé váljon, tudván, hogy itt vannak emberek, akiknek szükségük van a térre” – nyilatkozta Tiffany Fulton egy, a helyieket segítő nonprofit szervezet ügyvezető igazgatója.

A felháborodott lakosság gyűlést hívott össze az épület jövőjével kapcsolatban, ahol a polgármester is megjelent és válaszolt a kérdésekre. Adams végül meghátrált és ígéretet tett arra, hogy a helyi New York-i hajléktalanokat helyezik el ott, és nem lesznek migránsok és menedékkérők abban az ingatlanban.

Nyitókép: Pixabay

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2024. február 20. 16:43
Mocskos Soros lakjon köztük, de sátorban!
Same
2024. február 20. 08:32
Örömlányokat is ingyenesen kellene részükre biztosítani, nehogy feszültek legyenek. De hogy ne érje szó a ház elejét, ladyboyokat is biztosítani kell részükre, akikkel kötelezően nemi aktust kell folytassanak az elfogadás jegyében! A lipsik fizessék a kurvák napi 8 órás munkavégzésének díjját!
antal-2
2024. február 20. 05:32
Ratyiország mindenkié!
Oldalkosár
2024. február 19. 23:22
A harlemi négerek, mint védett növények nem akarják, hogy a latinók, mint védett állatok legeljék őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!