Le Penékhez csatlakozik a volt Frontex-vezér, mert érdemben akar tenni a migráció ellen

2024. február 18. 20:12

A Frontex korábbi igazgatója, Fabrice Leggeri a harmadik helyre került a Nemzeti Tömörülés EP-listáján.

2024. február 18. 20:12
Marine Le Pen

Az Euractive beszámolójából kiderült, hogy az EU határügynökségének, a Frontexnek a korábbi igazgatója, Fabrice Leggeri szombaton bejelentette, hogy csatlakozott a francia jobboldali, Le Pen-féle Nemzeti Tömörüléshez (RN) és felkerül a párt EP-listájára. Leggeri a harmadik helyre került a Nemzeti Tömörülés listáján.

A Frontex korábbi vezetője elmondta, hogy az RN-nek konkrét terve van, és megvan a képessége annak végrehajtására. „Eltökélt szándékunk, hogy 

küzdjünk a migráció ellen, amelyet az Európai Bizottság és az eurokraták nem problémának, hanem projektnek tekintenek” 

– mondta a lapnak.

Az 55 éves francia köztisztviselő, Leggeri 2015 és 2022 között vezette a Frontexet, mielőtt lemondott. „Ma úgy döntöttem, hogy tapasztalataimat és szakértelmemet a franciák szolgálatába állítom” – írta az X-en. 

Leggeri elmondta, hogy közel hét évig vezette a Frontexet, és 

mintegy 30 évig dolgozott az államnak, különösen a biztonság és a bevándorlás területén. 

Kiemelte, hogy a közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy az európai választások jelentős győzelmet hozhatnak nemzetállamokban gondolkodó jobboldali erők számára.

A Frontex élén töltött ideje alatt Leggerit folyamatosan támadta a baloldali média, ugyanis a Frontex egykori vezetője a migrációs szabályok szigorítását, és a keményvonalas visszatoloncolás gyakorlatát támogatta. A francia Le Point magazin többször is próbálta rossz színben feltüntetni Leggerit, többször arról számoltak be, hogy Leggeri nem követte az eljárási szabályokat, tisztességtelen volt az EU-val szemben, és rosszul irányította a rá bízott személyzetet. 

***

Nyitókép: ALAIN JOCARD / AFP

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2024. február 18. 22:06
Utálta a zsákbafutást.
catalina11
2024. február 18. 22:04
Csoóri Sándor: 1985-ben .. amikor SOROS György!!! Magyarországra jött, és összehívott ötünket, és közölte velünk, hogy szeretné megalapítani a Soros Alapítványt a Magyar Tudományos Akadémiával közösen .... Soros „..Mert lesz Európa e részének kb. 25 éve, hogy újraépítse polgári demokráciáját s a nyílt társadalmat is. De rövidesen Európa gondja az lesz, hogy hogyan őrzi meg keresztény értékrendjét egy olyan készülő „világállamban”, melynek ő is a része kell legyen, de előbb nagyon meg kell változnia. Ezért Európát, határain kívüli népek ÖZÖNLIK el majd, ahogy ez a Kalergi-tervben is le van írva. Az ezt követő 25 évben pedig a keresztény Európa meg fog szűnni, s az új Európában már nem lesznek sem nemzeti többségek, sem nemzeti kisebbségek, csak emberi és közösségi jogok. Ezért támogatom ezt én is, a Warburg-dinasztia örökébe lépve.” A zsidó Soros, a zsidó Warburg örökébe... szép!
nempolitizalok-0
2024. február 18. 20:20 Szerkesztve
Az a hét éve nemhogy totálisan kidobott pénze volt az adófizetőknek, bár a srácot felmenti, hogy megpróbált valódi határőr lenni, ami a politikusok miatt nyilván nem sikerülhetett.
Takagi
2024. február 18. 20:13
Mi van?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!