Kiderült: hetven Soros által támogatott ügyész tevékenykedik Amerikában

2024. február 03. 20:04

A milliárdos által támogatott ügyészekben egyetlen a közös: nem szeretnek fellépni a bűnözők ellen. Ezek a progresszív jogászok az okai annak, hogy egyre kisebb az amerikaiknak az igazságszolgáltatásba vetetett hite.

2024. február 03. 20:04
null

Soros György az elmúlt években dollármilliókat költött arra, hogy a bűnözéssel szemben megengedő kerületi és állami ügyészek kampányait támogassa. Ez azonban ellen-mozgalmat szült: 2022 óta 15 úgynevezett „Soros-ügyész” mondott le, bukott meg vagy lett visszahívva – írja a World Tribune egy friss jelentésre hivatkozva. 

Azonban Soros befolyása még mindig nagy az amerikai igazságügyi rendszerre: a Law Enforcement Legal Defense Fund szerint még mindig 70 Soros-ügyész tevékenykedik az országban, köztük olyan nagyvárosokban, mint: New York és Chicago.

Soros által pénzelt ügyész például Alvin Bragg manhattani ügyész is, aki tavaly vádat emelt Donald Trump volt elnök ellen. 

Bragg kampánya félmillió dollárt kapott különböző Soroshoz köthető csoportoktól. Nemrég hatalmas felháborodást okozott, hogy Bragg óvadék nélkül elengedett egy csapat illegális migránst, miután azok brutálisan megvertek két rendőrt. 

Elegük lett a szavazóknak

Az elmúlt évek egyik leghírhedtebb Soros-ügyészi botránya Chesa Boudin esete volt, akit San-Francisco túlnyomóan liberális szavazói visszahívtak, miután nem lépett fel elég keményen a bűnözéssel szemben. 

Nem csak Kaliforniában lett elegük a demokrata lakosoknak a progresszív igazságszolgáltatásból: Baltimore városában sem választottak újra egy olyan ügyészt, aki milliókat kapott Sorostól. 

2023-ban pedig St. Louis főügyésze kényszerült lemondásra, miután a városa az ország egyik legveszélyesebb helye lett, 

miközben az elé hozott ügyek 35%-ában nem volt hajlandó vádat emelni. 

A demokraták már sok esetben inkább republikánus ügyészt támogatnak a progresszív jelölttel szemben. Ez történt Loudoun körzetben is, ahol Buta Biberaj elvesztette az újraválasztást a republikánus Bob Andersonnal szemben. Biberaj azzal okozott felháborodást, hogy nem emelt vádat egy transz diák ellen, aki megerőszakolt egy lányt egy gimnáziumi mosdóban. Büntetésből inkább egy másik iskolába helyezte át, ahol szintén inzultált egy lányt. Mikor az első áldozat édesapja igazságot követelt, az ügyész megpróbálta börtönbe juttatni. 

A milliárdos alapítványai éveken át kihasználták, hogy az emberek nem foglalkoztak annyira azzal, kik indulnak az ügyészi pozíciókért. A botrányok következtében azonban egyre több progresszív ügyészt szavaznak ki pozíciójából az amerikaiak. 

 

Nyitókép: Alvin Bragg és Soros György/ANGELA WEISS, FABRICE COFFRINI / AFP

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. február 05. 10:21
Az egyes számú hungarikum a mi ferdenyakú főügyészünk. A világban ilyen nincs. 😥
EX_Terminator
2024. február 05. 05:25
A soros lakájok gondoskodnak róla, hogy a soros verőlegények megúszhassák. Így működik egy bűnszövetkezet.
catalina11
2024. február 04. 15:54
Kiderült: hetven Soros által támogatott ügyész tevékenykedik Amerikában" ott nő a bűnözés...
fater0921
2024. február 04. 11:06
Ez a dög múmia még él???????Kár!!!!!!Valami tökös amcsi fejbelőhetné már!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!