Kiakadt a magyar vállalkozó, szerinte válságban a német gazdaság, inkább hazajön Magyarországra (VIDEÓ)

2024. február 22. 08:50

A vállalkozó szerint a német gazdaság nem „recesszióba fog esni”, már rég abban van.

2024. február 22. 08:50
null

Egy a közösségi médiában közzétett videóban adott hangot az elégedetlenségének egy évek óta Németországban élő és dolgozó magyar vállalkozó. Az általános vélekedés szerint, az építőipar helyzete pontos mérője szokott lenni a gazdasági válságoknak. A magyar vállalkozó pont ezt a területet kritizálta most élesen, és részletesen kifejtette a negatívumokat.

A videót készítő férfi egy nagyüzemű festésekkel foglalkozó céget vezet. A felvétel elején elmeséli, hogy épp egy nagy építőipari beruházás kapcsán, 80 lakás kifestésére terveznek aláírni egy keretszerződést. Ugyanakkor a videóban elmondta, hogy a mai forint-euro árfolyamon számolva, a két réteg festésért 812 forintos négyzetméterárra kaptak ajánlatot, ami elmondása szerint vállalhatatlanul alacsonynak számít a szakmában.

A vállalkozó szerint lassan ott tart a helyzet, hogy 20 évvel ezelőtti magyar árak is kedvezőbbek voltak, mint a mostani német árak.

A férfi meglátása szerint 

a háború kezdete óta a szankciók és a beáramló ukrán vendégmunkások olyan szinten leverték az árakat, hogy az szinte ellehetetleníti a hozzá hasonló vállalkozásokat.

A videó végén azt tanácsolja a nézőknek, hogy aki vállalkozni szeretne Németországba, az most semmiképp ne jöjjön ki. Szerinte alkalmazottként még igen, de vállalkozóként már egyáltalán nem éri meg a dolog. Benne személy szerint már másfél éve megfogalmazódott a gondolat, hogy vissza fog költözni Magyarországra. A tavaly október óta átélt tapasztalatok csak megerősítették őt ebben az elhatározásban. Tervei szerint nyáron már Magyarországon fogja folytatni a vállalkozását.

A magyar vállalkozó videóját itt tekintheti meg:

Nyitókép: TikTok

 

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bsztcs
2024. február 23. 06:02
Igen, mert nem hazudik. Nagyon szar lett Németországban a gazdasag. Komplett minden.
hxl101
2024. február 22. 20:08
A fiam Königssee- dolgozik főpincérként 27éves fizu 2700 euró+borravaló, Audi A4 22mft megtakarítás Èn 53 éves 400e Ft három műszakban,energiaszektorban,15éves Ford,3mft megtakarítás nyugdíjpénztárban Ne temessük a nyugatot fényévekre vagyunk tőlük gazdaságilag.A normalitás már más tészta,ott mi vagyunk jó pályán
Finale
2024. február 22. 19:14
Mi, akik evek ota kulfoldon elunk, mar miota figyelmzetettunk mindenkit,hogy a nyugat zuhanorepulesben van! Ez az igazsag,se penz se poszto se semmi.Es ne higyjetek a baloldal hazugsagainak mert itt elni az teljesen mas mindt egy hetre nyaralni menni valahova.
akkor ki
2024. február 22. 16:55
Ha a libsik maradnak hatalmon továbbra is, felmegy a magyar ingatlan ára az egekbe, mert akkora kereslet növekedés áll be a beözönlő friccek miatt, hogy öröm lesz nézni. Ott hagyják a picsába a muszlimokat, meg angélát, na meg a kalózt. Nem hiába szaladt össze a sok gecziláda szaroscsemetével az élen, érzik, hogy megbuknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!