Helikopterbalesetben meghalt Sebastián Pinera volt chilei elnök

2024. február 06. 21:31

A helikopter négy utasával, köztük a volt elnökkel a fedélzetén a déli Los Ríos régióban zuhant le.

2024. február 06. 21:31

Helikopterbalesetben meghalt Sebastián Pinera volt chilei elnök – közölte kedden este a La Tercera helyi hírportál és a La Nación hírlap. A La Nación tájékoztatása szerint a helikopter négy utasával, köztük a volt elnökkel a fedélzetén a déli Los Ríos régióban zuhant le. A La Tercera hatósági forrásokra hivatkozva annyit közölt, hogy a helikopter három utasát megtalálták a mentőszolgálatok. A SENAPRAD chilei katasztrófavédelmi ügynökség megerősítette egy helikopter lezuhanását a déli Lago Ranco település mellett, egy halottról és három sérültről számoltak be.

(MTI)

Piñera politikai pályafutása a Pinochet-korszak lezárultakor kezdődött, amikor Hernán Büchi sikertelen elnökválasztási kampányát vezette.[9] Ebben az évben csatlakozott a Renovación Nacional (Nemzeti Megújulás) nevű jobbközép párthoz, amelynek haláláig tagja volt. Sikerrel indult az 1989-es szenátusi választáson a főváros keleti választókerületében. Az 1990–1998-as szenátusi ciklusban tagja volt a nemzetgazdasági, egészségügyi és környezetvédelmi, emberi jogi, valamint a közvagyonnal foglalkozó parlamenti bizottságoknak. Törvényt terjesztett be a környezet védelméről, és részt vett a politikai pártok tevékenységét szabályozó új törvények megalkotásában, valamint a mesterséges megtermékenyítéssel kapcsolatos orvosetikai szabályok kidolgozásában is.

Nyitókép: STRINGER / AFP

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tapeino
2024. február 07. 06:36
Ez a kivégzésnem ott nemzeti tradíció...
Gullwing
2024. február 07. 01:41
Nem volt szerencséje.... 4-böl csak neki.
CubaLibre
2024. február 06. 21:54
Gondolom, mint sokan mások, most hallok róla először.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!