„Győzött az igazság”: a magyarbarát muzeológus elbocsátása érvénytelen a Pozsonyi Kerületi Bíróság végzése alapján is

2024. február 29. 21:40

Falath Zsuzsit azért érte támadás, mert ráeszmélt a szlovákiai történelemszemlélet hazugságaira.

2024. február 29. 21:40

2022-ben beszámoltunk róla, hogy véleménye miatt kellett méltatlan körülmények között távoznia a pozsonyi városi múzeumból egy muzeológusnak.

Az előzmények

2018 telén egy Zuzana Falathova nevű, húszas éveiben járó muzeológus nagy port felvert interjút adott a Magyar Hírlapnak, amelyben kifejtette: bár sokáig hatása alatt állt, mint minden szlovák, a szlovákiai történelemszemléletnek, azonban fokozatosan ráeszmélt ennek hazugságaira, ahogyan szembesült a magyarokat érintő második világháború utáni kitelepítésekkel, illetve ennek elhallgatásával a szlovák köztudatban.

Majd fokozatosan ráébredt saját magyar gyökereire, elkezdett magyarul tanulni, és elkezdte hangosan képviselni az igazságot.

Az interjút követően elfordultak tőle a munkatársai, közmegbecsült kurátorból páriává vált, végül némi megalázó huzavona után elérték, hogy távozzon. A muzeológus kálváriájáról itt olvashat bővebben.

2022-ben még arról tudtunk beszámolni, hogy Zuzana Falathova ügyvédjével, Nagy Dáviddal perre ment, és

ízekre szedték a meghallgatásokon a múzeum képviselőinek érvelését,

miszerint puszta átszervezés miatt szűnt volna meg a muzeológus pozíciója, nincs itt semmi látnivaló – s úgy tűnik, ennek meg is lett az eredménye: első fokon megnyerték a két per egyikét, így a bíróság kimondta, Falathová elbocsátása jogtalan volt.

„Győzött az igazság!”

Csütörtökön az ügyvédje, Nagy Dávid a Facebook-oldalán osztotta meg a hírt, hogy

Falath Zsuzsa elbocsátása érvénytelen a Pozsonyi Kerületi Bíróság végzése alapján is!”

Nyitókép: Földházi Árpád / Mandiner

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realsmarttom
2024. március 01. 22:21
Suzana Falathova a tökéletes SIS ügynök. Azt mondja, amit a magyarok hallani szeretnének, közben szonďázza az állami állásban dolgozó magyarokat a szlovák állam iránti hűségükről. Átlátszó hamis liba. - A románok is félnek a magyar autonómiától, ezért rendszeresen küldenek erdélyi testvéreinkre "magyarbarát" ügynököket.
templar62
2024. március 01. 10:29
Matej Cak a sajátjai közé lövetne ?
templar62
2024. március 01. 10:28
Pozsonyban , a koronázó templomban , renďőrt hívnak , ha egy magyar csoport magyarul mer imádkozni .
Reszelő Aladár
2024. március 01. 09:14
32 éves a történetük, azt is meghamisítják vagy rosszul tudják. A lényeg, hogy azóta nyomják el őket a magyarok, mióta mi államot alapítottunk. Sőt ez az elnyomás azóta is tart, hiszen minden nap amíg magyarok léteznek a földön, addig emlékeztetik őket, hogy mi voltunk, vagyunk, leszünk, az ő államiságuk pedig mások kegyelméből áll.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!