Geopolitikai szakértő: „Ez eddig Zelenszkij legnagyobb PR-veresége!”

2024. február 08. 20:41

Demkó Attila úgy fogalmazott: „Zaluzsnij hősként, nagy vereség nélkül távozik, az ukrán elnök meg kicsinyesnek tűnik.”

2024. február 08. 20:41

Mint arról beszámoltunk, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök X (korábbi Twitter) közösségi oldalán közzétett bejegyzésében jelentette be, hogy a jövőben már nem Valerij Zaluzsnyij vezeti az ukrán fegyveres erőket. Az elnök szerint az ukrán hadseregnek megújulásra van szüksége, és elérkezett a megújulás ideje.

Ezt is ajánljuk a témában

Az ukrán elnök már Zaluzsnyij utódját is megnevezte, a leváltott hadseregfőnököt Olekszandr Szirszkij váltja az ország szárazföldi haderejének irányításában.

A fejlemények ismeretében Demkó Attila, a Mathias Corvinus Collegium geopolitikai műhelyének vezetője úgy fogalmazott:

„Szirszkij lett a befutó, és ami a reakciót illeti, az nagyon negatív Ukrajnában és a szakértői közösségben is. Ettől még lehet, hogy Szirszkij jól levezényli a már egyértelműen szükséges visszavonulásokat, de rajta fognak ragadni a kudarcok.

Ez eddig Zelenszkij legnagyobb PR-veresége. A háborút nem a jó PR dönti el. A belpolitikában viszont alap. Zaluzsnij hősként, nagy vereség nélkül távozik, Zelenszkij meg kicsinyesnek tűnik.

Hogy mi az igazság, nem tudom, de hogy ez a látszat, az biztos” – fogalmazott Demkó Attila.

Fotó: Jim Watson/AFP

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsocc44
2024. február 10. 08:12
Demkó úr ismét… Zaluzsnij eddig “elhasznált” 500-700 ezer ukrán katonát, a teljes volt szovjet hadi felszerelést, gyakorlatilag 100+ milliárd dollárnyi nyugati fegyver támogatást az egyetlen “siker, hős tett” Harkiv. Szirszkij, amiben eddig részt vett, kudarc… pedig mindkettő szovjet/orosz katonai képzést kapott, tehát fejből kell tudniuk az orosz haderő erősségeit/gyengeségeit. Mostanra akkora hős tetteket vittek végez, hogy már a Demkóhoz hasonlóan ukrán rajongó nyugat is az ukrán hadsereg összeomlásáról értekezik. “Szakértő”
Akitlosz
2024. február 09. 00:28
Ki a geopolitikai szakértő?
Akitlosz
2024. február 09. 00:27
Mindeközben Avgyejevkában az oroszok csaknem kettévágták a várost. A város keleti részéből az ukránok jó része már nem fog élve visszavonulni. https://s2.cdnstatic.space/wp-content/uploads/2024/02/8feb2024_Ukraine_Avdiivka_map.jpg
2024. február 08. 23:50 Szerkesztve
"Zaluzsnij hősként, nagy vereség nélkül távozik" Attila, attila, hohol attila bazmeg. Ez egyszerűen nem igaz. Tavalyelőtt szeptemberben zsaluszníj levezényelt egy jól sikerült hadműveletet, egy elégtelen létszámú, kiépített védművek nélküli, szarul felszerelt és pocsék morálú ruszki csapattest ellen, aztán még sikernek számít herszon ruszki kiürítése, de azóta valahogy hiányzanak a sikerek, buktából viszont van bőven. Evvel együtt a hohol tg-kanálokon nem "negatív reakciók" vannak hanem gyakorlatilag őrjöngenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!