Fordulat: Lengyelország deportálhatja a hadköteles ukrán férfiakat

2024. február 06. 17:30

Egy lengyel tábornok szerint ez nagy segítséget jelentene a Zelenszkij-kormány számára.

2024. február 06. 17:30

Waldemar Skrzypczak lengyel tábornok azt javasolta a lengyel kormánynak, hogy a Kijevnek nyújtott támogatás részeként deportáljon minden hadköteles korú ukrán férfit az országból. 

Szerinte ez segítené az ukránok támogatását a haza védelmében. 

Erről az Onet Wiadomości lengyel kiadása számolt be, amit az Unian szemlézett. A hadsereg nyugalmazott parancsnoka konkrétan azt javasolja, hogy segítsék elő Volodimir Zelenszkij ukrán elnöki hivatalának munkáját a Lengyelországban tartózkodó ukrán sorkötelesekkel. „Ez a varsói, párizsi, prágai és bárhol lévő kormányok kezdeményezése kellene hogy legyen. Ezeknek a kormányoknak segíteniük kellene Kijevnek a deportálás végrehajtásában” – mondta Skrzypczak. 

Felismerték a problémát

A lengyel külügyminisztérium ugyanakkor közölte, hogy felismerte a problémát, amelyet a katonai sorozásra kötelezett ukránok külföldön, többek között az országuk területén való tartózkodása jelent.

Mérlegeljük, hogyan tudjuk támogatni az ukrán felet. Úgy gondoljuk, hogy európai szinten optimális megoldást lehet találni” 

– közölte a lengyel külügyminisztérium. Ugyanakkor közölte, hogy egyelőre „az ország belügyminisztériumában és közigazgatásában nem folyik ilyen irányú munka”.

Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

 

Összesen 228 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
numero1-2
2024. február 09. 00:40
Nem adhathák ki öket unios jogszabály tiltja .most keresik a kiskapukat. Mivel háborus területröl menekültek !!!veszélyes játékot játszik tusko mivel fejpénzt kap az uniotol minden ukrán menekült után. Illetve legyelek is munkaeröhiányban szenvednek és ha most belengeti hogy kiadja öket akkor az ukránok tovabb álnak mas országba es akkor oda az olcso munjaerönek. Mar csak a muszlim migrások maradnak🤣🤣🤣🤣es szerintem a németek szivesen cserelnek a lengyelekkel ukránért migránst🤣🤣1kér 2 add🤣🤣🤣
Syr Wullam
2024. február 07. 17:20
Lesz elég vagon, vagy a németeknek megint a MÁV-tól kell majd rekvirálni? 🤔
Intruder
2024. február 07. 11:07
Mocsok lahok. Ezek is az utolsó ukránt akarják látni az oroszok ellen megdögölve. Kétszínű geci banda.
kailniris
2024. február 07. 10:31
Ebből is látszik, hogy a lengyeleknek nincsenek barátai, csak érdekei vannak, valamiért az az érdekük, hogy minél több orosz végezze ukrajnában, ha ehhez az kell hogy az odamenekült ukránokat is bedaráltassák az oroszokkal, némi orosz veszteség reményében persze, akkor deportálják az ukrán frontra az összeset.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!