„Európa is bűnrészes” – így támogatják a kontinensünk országai Izraelt

2024. február 29. 21:53

Az Euronews birtokába jutott információk szerint az öreg kontinens államai közvetlenül „segítik és támogatják” Izrael gázai offenzíváját.

2024. február 29. 21:53
Európa néhány országa

Az Euronews birtokába jutott információk szerint több európai állam is szállíthatott olyan kulcsfontosságú fegyvereket és felszereléseket, amelyeket az izraeli hadsereg használt a Hamász elleni offenzívában. Mint a lap tájékoztat: Craig Mokhiber volt ENSZ-tisztviselő nemrég egy négyoldalas levélben bírálta a nemzetközi közösséget, amiért nem sikerült megállítani a „szemünk előtt zajló népirtást” Gázában.

Nem csak Amerika a hibás?

Az amerikai emberi jogi ügyvéd azzal vádolta az Egyesült Államokat, az Egyesült Királyságot és Európa nagy részét, hogy „bűnrészesek az izraeli erők által a palesztin enklávé ellen intézett szörnyű támadásban”, amely október 7-én kezdődött, és amelynek során a Hamász több mint 1400 embert ölt meg Dél-Izraelben. Izrael pedig kíméletlen csapásokkal torolta azt meg, csapatokat és tankokat vezényelve a Gázai övezetbe, a palesztin hatóságok szerint eddig több mint 9000 ember életét oltva ki.

Az Euronews birtokába jutott információk szerint az európai államok közvetlenül „segítik és támogatják” Izrael offenzíváját.

A Stockholmi Nemzetközi Békekutató Intézet (SIPRI) adatokat szolgáltatott az Európa és Izrael között 2013 és 2022 között zajló fegyvereladásokról, amelyekből kiderül, hogy Olaszország és Németország is kulcsfontosságú fegyvereket és felszereléseket szállított az Izrael hadseregnek, amelyet az most a gázai területen használ – olvasható az Euronews hasábjain.

Mint írják, a SIPRI (egy svédországi székhelyű független kutatóintézet) szerint például Németország csak harckocsimotorból több mint 1000 darabot küldött Izraelnek.

Az Euronews teljes cikkét a témában itt olvashatja.

***

Nyitóképünk csupán illusztráció! A képen Európa néhány országa. Fotó: Képernyőkép, Google Térkép

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:14
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­­d­­­ö­­­g­ö­s­ ­­­l­­á­n­­­y­­­o­k­ ­­­v­­á­­r­n­­­a­­­k­­ ­­r­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­.­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­𝗨­­𝗡
Dixtroy
2024. március 06. 12:23
" a palesztin hatóságok szerint eddig több mint 9000 ember életét oltva ki." Már megint a hülye oltakozás..
gyzoltan-2
2024. március 01. 07:11
=„Európa is bűnrészes” – így támogatják a kontinensünk országai Izraelt= Ez így természetes! Európa szinte összes országában jellemzően vagy eleve zsidó vezetés van, vagy meghatározó zsidó befolyás érvényesül! Ez alól Magyarország sem mentes, nálunk sincs másképp... Egyenesen van olyan egyenes miniszterünk, kinél még az is felvethető, akinél kérdéses lehet, hogy Izrael, avagy Magyarország minisztere e..?! -természetesen ez így egy eltúlzott, de sajnálatosan találó karikatúra, kijáró fricska..!
Hillary Clinton bázisdemokrata
2024. március 01. 04:44 Szerkesztve
Elég a zsidó népirtásból, és szánalmas féreg európai cinkosaikból! Az "européer humanisták" és a júdeó-keresztény "konzervatívok" ne működjenek közre népirtásban!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!