Egység az EU-ban sokféleség nélkül

2024. február 07. 23:09

Az egységre apellálással és annak ünneplésével az Európai Unió még jobban kimutatta a foga fehérjét, mint korábban.

2024. február 07. 23:09
Szilvay Gergely
Szilvay Gergely

Unity, azaz egység – ezt tweetelte az X-en számos európai uniós vezér február elsején az után, hogy megszületett a döntés az Ukrajnának adandó ötven- milliárd eurós ajándékcsomagról.

A csomaggal millió probléma van, amiről már sokat írtunk: négy évre szól, de ki tudja, mi lesz négy év múlva, lesz-e még háború; egy EU-n kívüli államot segélyez egy szinte megnyerhetetlen konfliktusban; és persze a föderalizáció eszköze az amúgy is eladósodott Európában. Mert hát ugye az uniós segélyt a tagállamok adják össze, saját pénzből és közösen felvett hitelből.

Tulajdonképpen az egész EU-s bagázs kihagyhatott volna minket a csomagból, hiszen jeleztük, hogy nélkülünk nyugodtan csinálhatják. De ez megengedhetetlen precedens lett volna, és amint a Financial Timesnak jelezte egy diplomata: „Milyen unió vagyunk, ha engedhetjük, hogy valaki így viselkedjen?”

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Kapcsolódó cikkek

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-41
2024. február 17. 20:14
🍓 ️ F­­­o­­­r­­r­­ó­­­ l­á­­­n­­­yok sz­­ex­et ak­­ar­­­n­­ak, ba­sz­­­d m­eg ők­et itt 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­­.­­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­.­­𝗙­𝗨­­­𝗡
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik