Egy német humorista az osztrák- és a német szabadságpárt politikusainak levágására szólított fel

2024. február 22. 20:26

Jan Böhmermann beteg állatokhoz hasonlította az AfD és az FPÖ politikusait.

2024. február 22. 20:26

A 42 éves Jan Böhmermannt kemény bírálatok érték, amiért a ZDF Magazin Royale múlt hét péntek esti adásában az osztrák FPÖ és a német AfD pártok politikusainak meggyilkolására szólított fel – írta a Remix News. 

A humorista, aki évi 682 ezer eurót kap abból a kötelező díjból, amelyet minden németnek fizetnie kell a közszolgálati televízió támogatására, felháborodott azon, hogy az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) szárnyal a közvélemény-kutatásokban, és jelenleg a legnépszerűbb párt az országban az őszi új választások előtt. Böhmermann a két pártot, az AfD-t és az FPÖ-t a nemzetiszocialistákkal tette egyenlővé.

Mielőtt felszólított volna a két párt „levágására”, Böhmermann 34 percig hasonlította össze az AfD-t, az FPÖ-t és Adolf Hitlert, mondván: „Az FPÖ, az az osztrák AfD”.

Majd műsorát azzal zárta, hogy azt mondta: „Ne vegyük elő mindig a náci bunkósbotot, de talán néhány nácit »bunkózzunk« meg. Viszlát, találkozunk a jövő héten”.

Az eredeti német szövegben a „keulen” ige hangzott el amely az állatok állatok leölésére utal, és a német szótár úgy határoz meg, hogy

a haszonállatok leölése az állatjárványok megelőzése vagy megfékezése érdekében”.

Böhmermann tulajdonképpen beteg állatokhoz hasonlította az AfD és az FPÖ politikusait, akiket le kell ölni, hogy elkerüljenek vagy megelőzzenek egy járványt.

Az FPÖ vezetője, Kickl a Facebook-oldalán „gusztustalannak” és „abszolút őrültségnek” nevezte az esetet, amelynek szerinte semmi köze a szatírához.

Christian Hafenecker, az FPÖ főtitkára szintén élesen bírálta Böhmermann kijelentéseit, amelyek szerinte minden eddigi mértéket meghaladtak, és nem maradhatnak következmények nélkül. „Az ellenzéki politikusok elleni fizikai erőszakra való felhívások korábban csak a terrorista rezsimekből voltak ismertek” – tette hozzá Hafenecker.

„Hol van Van der Bellen szövetségi elnök felháborodása?”

Hol vannak azok elítélő nyilatkozatai, akik mindig gyűlölködéssel és uszítással vádolják az FPÖ-t?

– kérdezte.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: képernyőfelvétel

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ma is bukik a Zorbán...
2024. március 26. 06:39
Inkább ezt a mocsok bolsevik terroristát kellene "megbunkózni", mert ekkora bunkót még a német szélsőbalos vadállatok között sem gyakran találni.
atti64
2024. február 23. 20:58
NÁCI HUMORISTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dr Bubo
2024. február 23. 11:58
A legendás német humor... Hányinger...
Obsitos Technikus
2024. február 23. 08:55
Ilyen ez a híres baloldali humor.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!