Egy 14 év alatti szír migráns brutálisan megvert egy német főorvost

2024. február 26. 21:46

Az elkövető nem börtönbe, hanem egy zárt gyermekotthonba kerül.

2024. február 26. 21:46
null

Egy 13 éves, már a rendőrök által is jól ismert szíriai fiatal brutálisan megvert egy elismert orvost Chemnitzben és kora miatt megússza a dolgot – számol be a Magyar Nemzet.

Nincs jogalap a büntetőeljárás lefolytatására, mivel a szóban forgó gyermek 14 év alatti, tehát nem büntethető” – idézte a Bild nyomán az ügyészségi szóvivőt a lap.

De mi is történt? 

Február 22-én a szír fiú 15 éves iráni társával egyetemben brutálisan megverte a zeisigwaldi klinika orvosigazgatóját. Mindkét kiskorú tettes ismert volt a rendőrség előtt, mivel nem sokkal a bűncselekmény előtt egy másik férfit is megtámadtak.

A bűncselekmény a városháza közelében történt, ahol az elmúlt hónapokban jelentősen megszaporodott a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények száma. A chemnitzi rendőrség ezért már egy különleges egységet is létrehozott az erőszak megfékezésére.

A szír fiú a családjogi bíróság döntése értelmében ezúttal egy zárt gyermekotthonba kerül, hogy az indoklás szerint ott segítsenek neki a mentális problémáin.

Nyitóképünk illusztráció. Készítő: Greczula Levente László

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2024. február 27. 17:18
Marx Károly tiltakozna, hogy ilyenek vannak a városban, amit róla neveztek el. Szerencsére visszanevezték, így békében rotyog a pokolban.
istvanpeter
2024. február 27. 15:27
A bűnözőknél minek a korhatár, ha erőszakoskodni és gyilkolni van esze, akkor az akasztófán is nyugodtan lóghat. Persze, az adott estben még a kor valódisága is kétséges.
backstablive
2024. február 27. 09:45
Rasszista nèmetje hàt mèg egy szopàst is felajànlhatott volna a fekete nàcinak.
Muki46
2024. február 27. 08:01
Szegény fiatal szír menekültet nyilván irritálta, hogy a főorvos nem akarja neki adni a pénztárcáját. Érthető, hiszen sokkolta szegényt a menekülés. A főorvot szigorúan meg kell büntetni empátiahiány miatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!