Rendkívüli: készültséget rendeltek el Iránban, miután robbanások történtek a legfontosabb gázvezetéken

2024. február 14. 11:55

Az első hírek szerint szabotázs történt.

2024. február 14. 11:55

Két helyen is robbanások rongálták meg szerdára virradóra Irán legfontosabb gázvezetékét, Dzsavád Odzsi olajügyi miniszter az állami médiában azt közölte, szabotázs történt. Az Irán déli részéből északra vezető gázvezetéken az ország középső részén történtek a robbanások, melyek nyomán készültséget rendeltek el Fársz, Iszfahán, Csaharmahal és Bahtijár tartományban.

Áldozatokról nem tudni, az ügyben vizsgálat indult.

Bár Odzsi szerint a gázellátásban nincs fennakadás, csak a gázvezeték melletti kisebb települések jelentettek problémákat, egyes sajtóforrások azt közölték, hogy Irán-szerte több ipari létesítmény és iroda maradt gáz nélkül. A tárcavezető emlékeztetett rá, hogy 2011-ben már történt hasonló incidens, mely szintén szabotázs volt. Bár az ilyen jellegű akciók ritkák Iránban, 2017-ben arab szeparatisták azt állították, összehangolt támadásokban két olajvezetéket is felrobbantottak a nyugat-iráni Huzisztán tartományban.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Abedin Taherkenareh

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich99
2024. február 14. 12:05
Ez is felrobbantódott... De megint nem az amerikaiak voltak!
EX_Terminator
2024. február 14. 12:04
Ez megint egy harmadik játékos lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!