Borított az ukrán kémfőnök: elmondta, miért nem tudnak visszavágni az oroszoknak

2024. február 29. 14:20

Kirilo Budanov azért hozzátette, Ukrajna továbbra sem hajlandó megadni magát.

2024. február 29. 14:20
Ukraine. Year 2024 Forum, Amid Russia Continue Attack On Ukraine, In Kyiv,

Hosszú interjút adott a kanadai CBC-nek Kirilo Budanov, az ukrán kémelhárítás vezetője, aki részletesen elárulta, szerinte mi lehet az oroszok jelenlegi célja a háborúban, valamint arról is beszélt, miért maradnak el az ukrán sikerek a frontokon. Az ukrán hírszerzés első embere szerint Moszkva jelenleg arra koncentrál, hogy befagyassza a frontvonalat, hogy ezáltal Ukrajna elismerje az orosz területszerzéseket. 

Nem vagyunk hajlandók megadni magunkat”

– jelentette ki Budanov, majd hozzátette, az ukrán egységekre most nagyobb nyomás nehezedik, ugyanis tavaly nyáron és ősszel nem tudták áttörni az orosz frontvonalakat. Azt is nagy csapásnak nevezte, hogy elvesztették hosszú harc után Avgyijivka városát, a donyecki front sem szilárdult meg. 

Ennek szerinte elsősorban az az oka, hogy Nyugatról nem érkezik kellő fegyver- és lőszerutánpótlás. 

Budanov aggasztónak tartja azt is, hogy az ukrán ellentámadás tervei már azelőtt eljutottak az oroszok, hogy a támadás megindult volna. Megjegyezte, mindent megtesznek annak érdekében, hogy hasonló a jövőben ne történhessen meg. 

Nyitókép: Maxym Marusenko / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 23:08
🍓 ️ ­A­ ­­d­ö­­g­­­ö­­s­­­ ­­l­­á­­­n­y­­­o­­k­­ ­v­á­r­­­n­­a­k­­ ­­­r­á­­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­.­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­𝗙­𝗨­­­𝗡
Stingary76
2024. március 01. 07:26
"Kirilo Budanov azért hozzátette, Ukrajna továbbra sem hajlandó megadni magát." Ahogy az orosz is úgy volt vele, hogy nem hajlandó tovább tűrni ahogy a náci pofátok gyilkolja és jogfosztja az orosz kisebbséget is.
Almassy
2024. február 29. 22:59
Ukrajnának reálpolitikát kellett volna folytatni és nem a felfújt békát előadnia, aki nagyobbnak akart látszani a tehénnél. Ukrajnát nem képviselték a vezetői, de kiszolgálták a Szarosokat. Eredmény: rom és halál, az EU amerikai gyarmatosítása. Köszönjük Szarosok, hogy nem robbantottátok ki még ma a 3. VH-t...
irondome
2024. február 29. 20:31
“Az ukrán hírszerzés első embere szerint Moszkva jelenleg arra koncentrál, hogy befagyassza a frontvonalat, hogy ezáltal Ukrajna elismerje az orosz területszerzéseket.” Most akkor mégsem akarják az oroszok elfoglalni Európát?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!