Bidenék még nagyobb árat követelnek Putyintól – újabb durva szankciókat jelentettek be

2024. február 23. 17:50

Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető halálának megtorlását is okként nevezte meg az USA a szankciók bevezetésére.

2024. február 23. 17:50

A brit kormány bejelentése után az Egyesült Államok is széles körű szankciókat vezetett be Oroszország ellen pénteken, ideértve több mint 500 személyt és szervezetet – olvasható a Reuters hasábjain. Teszi ezt Moszkva ukrajnai inváziójának második évfordulója alkalmából és Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető halálának megtorlásaként.

Joe Biden amerikai elnök szerint az intézkedések célja, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök 

még nagyobb árat fizessen külföldi agressziójáért és otthoni elnyomásáért”. 

A szankciók Oroszország Mir fizetési rendszerét, pénzügyi intézményeit és katonai ipari bázisát, a szankciók kijátszását, a jövőbeni energiatermelést és más területeket célozzák. 

Az Egyesült Államok szerint börtöntisztviselőket is sújtanak a szankciókkal, akiket az USA szerint Navalnij halálával hoznak összefüggésbe.

Oroszország washingtoni nagykövetsége nem reagált azonnal a szankciókkal kapcsolatos megkeresésre.

A Biden-kormányzat igyekszik továbbra is támogatni Ukrajnát, mivel az ország akut lőszerhiánnyal küzd, és a további amerikai katonai segélyek jóváhagyása hónapok óta késik az amerikai kongresszusban. Az Európai Unió és Nagy-Britannia pénteken szintén lépéseket tett Oroszországgal szemben.

Nyitókép:  Brendan SMIALOWSKI / AFP

 

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
uranvaros
2024. február 24. 02:27
Biden magánbiznisz Ukrajna, a szankciókat nevetséges egy ember halálára fogni.
lemez
2024. február 23. 19:34
Bidé fogadta a fehér házban navaljij feleségét meg lányát akinek a nevét sem tudta mást mondott.Begbeszélték kiváló ügynók volt.
Korrupt Kornél
2024. február 23. 19:34
survivor 2024. február 23. 18:22 Persze, mégis 43% vesznek az orosztól...
llnnhegyi
2024. február 23. 18:59
Az usademokraták képtelenek átfesteni az igazságot! Ők a háborús uszítók provokálók ganajok!! Biden Pelosi Blinken Nuland Soros velejéig romlottak! Gazemberek! Már félmillió elesett ukrán. Többet szeretnének kihozni a szláv testvérháborúból! A szláv területek romokban. Ursula Metsola Borell Scholcz! Pusztuljatok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!