Bejött a biznisz Ursula von der Leyennek, bejelentkezett a második körre

2024. február 19. 07:27

Ursula von der Leyen egyébként bejelentette azt is, hogy az EU védelmi innovációs irodát nyit Kijevben, s az EU mostantól Ukrajnát is bevonja a védelmi programokba.

2024. február 19. 07:27
Ursula von der Leyen

Ursula von der Leyen, a Bizottság elnöke készen áll a második fordulóra az EU élén. A német Kereszténydemokrata Unió (CDU) pártja ma Berlinben ülésezik, és Európa legbefolyásosabb nőjét jelöli második ciklusra a vezetői posztra – írta meg a Politico

A brüsszeli lap értesülései szerint a CDU vezetősége a berlini Konrad-Adenauer-Hausban ülésezik, és utána, hétfő dél körül sajtótájékoztatón jelenti be a hírt.

S hogy miért járnak ezzel a hírrel jól az EU polgárai? Egyből meg is válaszolta a Politico:

„Mivel Oroszország háborút folytat Ukrajnában, Donald Trump volt amerikai elnök visszatérhet hivatalába, és a szélsőjobboldaliak egyre nagyobb teret hódítanak az EU-ban, a vezetők stabilitásra és biztos kezekre vágynak Brüsszelben. A legtöbben egyetértenek abban, hogy von der Leyen, a korábbi német védelmi miniszter megfelel a célnak.”

Viszont az tényleg jó hír, hogy a Friedrich Merz vezette CDU a támogatásáért cserébe azt szeretné, ha von der Leyen konzervatívként kampányolna: kevesebb Green Deal, több gazdaság, migráció és védelem.

Ursula von der Leyen egyébként bejelentette azt is, hogy az EU védelmi innovációs irodát nyit Kijevben, s az EU mostantól Ukrajnát is bevonja a védelmi programokba.

 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: IAN LANGSDON / AFP

 

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2024. február 22. 10:29
Ha megválasztják Európa halálát jelenti .
Estragon
2024. február 21. 11:38
Nincs itt semmi látnivaló. Szerintem a gazdái ráparancsoltak, hogy maradnia kell, és fejezze be azt, amit elkezdett, azaz amit célul szabtak meg neki. Elvitetik vele a balhét. Le(g)yen bukása minél előbb!!
o1gtolvaj-2
2024. február 19. 18:19 Szerkesztve
A ciganynak ezek szerint nagyon bejott, ugy ragaszkodik a szekehez a pedofil!
Shanya
2024. február 19. 13:49
jó, hogy már nem nem az egész NATO központi irodáját viszitek kijevbe...fertelem, hogy ez a nő és bandája mennyit tett az EU tönkretételéért...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!