„Az egykori NDK formájú szörnyeteget építik fel” – beleszállt Scholzékba a lengyel újságíró

2024. február 21. 19:36

A német köznyelvben a „jobboldali” kifejezés minden olyan csoportosulást jelent, amely nem tetszik Németország engedéllyel rendelkező uralkodóinak és a médiának – jegyezte meg Dariusz Matuszak.

2024. február 21. 19:36
null

A szociáldemokraták, zöldek és liberálisok koalíciós kormánya a nagy gazdatüntetéseket arra kívánja felhasználni Németországban, hogy keményen fellépjen az Alternatíva Németországért (AfD) nevű párt ellen, amelyet a legnagyobb fenyegetést jelenti rájuk – jelentette ki Dariusz Matuszak lengyel publicista, véleményvezér, számol be a Magyar Nemzet. 

A politikus szerint elfogadott elv az, hogy a kereszténydemokratákon, a szociáldemokratákon, a zöldpártiakon és a liberálisokon kívül senki sem uralkodhat Németországban. 

Matuszek úgy véli, hogy amikor Németországban, akárcsak Európa többi részén, nagyszabású gazdatüntetések törtek ki, a szövetségi kormány és az egyes tartományok hatóságai az érzelmek és a figyelem elterelése érdekében gyűléseket és tüntetéseket szerveztek az első számú közellenség, az Alternatíva Németországért ellen. 

Minél inkább tiltakoznak a gazdák, annál inkább le akar Berlin csapni az AfD-re.

Szerinte az, ami most történik, kezd hasonlítani a Reichstag-tűz 1933. májusi felhasználására, hogy a nácik megszabaduljanak az ellenzéktől. Mint ismert, Nancy Faeser szociáldemokrata belügyminiszter – akit azzal gyanúsítanak, hogy kapcsolatban áll a szélsőbaloldali Antifa-bandákkal –  azzal vádolta a gazdákat és az őket támogatókat, hogy szennyezik a politikai diskurzust, erőszakkal hízelegnek a szélsőségeseknek, és a radikális jobboldalhoz kötik magukat. A valóság ezzel szemben az, hogy a gazdák és az AfD közötti kapcsolat bizonyos mértékig természetes – Brüsszel és Berlin az őrült bevándorlási és klímapolitikájukkal közös ellenségük.

Meg kell azonban érteni, hogy a német köznyelvben a „jobboldali” kifejezés minden olyan csoportosulást jelent, amely nem tetszik Németország engedéllyel rendelkező uralkodóinak és a médiának – jegyezte meg Matuszak. Szerinte kétségtelen, hogy Németország „gyilkos államot épít”. Az Európai Unió és egyes tartományai vezetői a vereség kísértetével néznek szembe a júniusi európai parlamenti választásokon. Ezzel együtt egyre gyakoribbak és erőszakosabbak a tiltakozások Brüsszel őrült politikája ellen, amely Európát a katasztrófa felé vezeti.

Németország nemcsak azért fog élen járni a gyilkosságban, mert az EU legerősebb országa, hanem azért is, mert egyetlen más országnak sincs ilyen hagyománya, ilyen mély, mondhatni veleszületett gyilkossági kultúrája. Spanyolország jelenleg a legőrültebb baloldali rendellenességek helyszíne, de keleti szomszédunk rendelkezik a legnagyobb jártassággal egy rendezett, rendszerszintű, eljárásokkal és előírásokkal uralkodó rezsim kialakításában és megvalósításában. Scholz csapata az egykori NDK formájú szörnyeteget épít fel” – írja Dariusz Matuszak.

Nyitókép: MTI/EPA pool/Clemens Bilan

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2024. február 22. 07:29
"hátakkor 2024. február 22. 05:46 Az ünnepelt népszerű Mürkül kancellársága alatt kezdődtek a bajok. " Aztán kiderült, lehallgatják " a szövetségeseink".
hátakkor
2024. február 22. 05:46
Az ünnepelt népszerű Mürkül kancellársága alatt kezdődtek a bajok. Hogy majd Ő kihúzza a zöldek alól a talajt és bezárat 17 működő biztonságos erőművet. Aztán iszalmizálja Európát, de Németországot mindenképp. Hazavágja az autó- és vegyipart. Felbassza az energia árát.
B_kanya
2024. február 21. 20:56
vaevictis-2 2024. február 21. 20:22 "Dariusz Matuszak, a Sieci rovatirója nem "véleményvezér"." Ezzel nem cáfoltad a feltevését vae kitty.
atti64
2024. február 21. 20:34
NÁCI KÖCSÖGÖK!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!