Az eddigi legdurvább kritikát kapta Magyarország az olasz antifa miatt

2024. február 29. 09:11

A Demokrata Párt politikusa felháborodott, amiért Szijjártó Péter azt reméli, Ilaria Salis megkapja a megérdemelt büntetését.

2024. február 29. 09:11
null

„Elfogadhatatlanok a magyar külügyminiszter szavai, aki azt reméli, hogy Ilaria Salis megkapja a megérdemelt büntetését. Szavai példátlan szemtelenségről tanúskodnak” – véli Debora Serracchiani, az olasz Demokrata Párt politikusa, akinek „természetesen" eszébe jutott az a nagyon eredeti gondolat is, hogy Magyarországon egyértelműen probléma van a jogállamisággal.

A képviselő láthatóan nem tudja feldolgozni, hogy diplomáciai szinten rendeződött a két ország között a kapcsolat azt követően, hogy a megdöbbentő támadásban résztvevő antifa nő a rossz börtönkörülményekre panaszkodva kisebb bonyodalmat okozott.

A Corriere della Sera cikke úgy fogalmaz, Salis és társai neofasiszta fegyvereseket támadtak meg, ám az áldozatok beszámolói alapján a pár kézen fogva, békésen, fegyver nélkül sétált hazafelé.

Szijjártó Péter egyébként úgy fogalmazott:

Ez a hölgy, akit Olaszországban mártírként mutatnak be, azzal a világos tervvel érkezett Magyarországra, hogy egy radikális baloldali szervezet tagjaként ártatlan embereket támadjon meg az utcán.

A tárcavezető hozzátette, Salis a bűnét nem szeszélyből követte el, hanem jól átgondoltan és megtervezetten, ezért azt reméli, megkapja azt a büntetést, amit megérdemel. Hangsúlyozta azonban, hogy a kormány nem avatkozik bele a perbe.

Az olasz ellenzék eközben saját kormányát kritizálja, amiért nem avatkozik be egy másik ország bíróságának működésébe. Serracchiani párttársa, a szélsőségesen magyarellenes Elly Schlein már harcra szólította fel híveit.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: TV2, képernyőmentés

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:14
🍓 ️ ­A­­ ­­­d­­­ö­g­­­ö­­s­­ ­l­­­á­n­­y­­­o­­k­­­ ­­v­­á­r­­n­a­­­k­­­ ­­­r­­á­d­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­­.­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­𝗨­𝗡
sober
2024. március 01. 16:38
csak kérdezem 1! mi lenne itt ha egy pride-on úgy bánnának el egy ott masírozó "díszvirágszállal" ahogy ezek a mocskos kummunisták tették?? csak kérdezem 2! az h lehet, hogy ejrópa több országában létezhet kummunista párt??!! (nem most volt a kummunizmus áldozatainak emléknapja??!!) kummunista párt sehol nem létezhet európában!!! mert az bűnszövetkezet!
gyzoltan-2
2024. március 01. 07:16
"Az eddigi legdurvább kritikát kapta Magyarország az olasz antifa miatt" Az Antifa internacionalista, azaz nemzetek feletti, és félreérthetetlenül zsidó! -aki másképp fogalmaz, az terel, ködösít, hazudik!
Martell 2
2024. február 29. 23:12
Ez csak egy büdös komcsi, mint nálunk Dobrev, Donáth, Cseh és az ide irkáló trollok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!