Potom áron szabadulna az antiszemitizmussal vádolt Kanye West-cipőktől a sportszergyártó cég

2024. február 02. 10:45

Az Adidas korábban többszáz millió eurós bevételeket ért el Kanye West sajátmárkás, Yeezy nevű ruháinak és cipőinek a forgalmazásával.

2024. február 02. 10:45

Az Adidas beszerzési áron szeretne megszabadulni a készleten maradt Kanye West-cipőktől – derült ki a német sportszergyártó közleményéből, amelyről a Telex számol be. A sportszergyártó cég 2022 októberében, kilencévnyi együttműködés után bontotta fel a partneri szerződést az amerikai rapperrel, mert folyamatosan antiszemita megjegyzéseket tett a közösségi oldalain, ami a vállalatnak is kínos volt, holott az Adidas korábban többszáz millió eurós bevételeket ért el Kanye West sajátmárkás, Yeezy nevű ruháinak és cipőinek a forgalmazásával.

Ezt is ajánljuk a témában

A Yeezy-üzletág megszűnése negatívan hatott a cég bevételeire, 

2022-ben még több mint 1200 millió eurónyi Yeezy-árbevételt értek el, míg 2023-ban már csak 750 millió eurót. Az Adidas most azt tervezi, hogy a fennmaradó Yeezy-termékeket legalább bekerülési áron értékesítik 2024-ben.

Érdekes megemlíteni, hogy a Wikipedia szerint Adolf és Rudolf Dassler, a cég megalapítói 1933. május 1-én beléptek az NSDAP-be és később a Nemzetiszocialista Motoros Hadtestbe is. Adolf 1935-től a háború végéig edzősködött a Hitlerjugendben, amivel pártfunkcionáriusnak számított. A második világháborúban a Dassler testvéreké volt a legtovább működő sportcipőgyár Németországban: főleg a Wehrmachtot látta el sportcipőkkel és speciális lábbelikkel.[

Nyitókép: Fadel/AFP

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kormánypárti2
2024. február 02. 18:28
Hülyék. A palesztinoknak, ballibsiknek simán eladhatnák kétszeres áron is.
Kybon
2024. február 02. 15:19
Átlagon felül kényelmes cipők voltak, én neheztelek erre a tanulatlan niggára! Aki ennyire ostoba, az ne nyissa már ki a száját, különösen közéleti dolgokban! (Depersze pont az ilyenek nem bírják befogni...)
Ehetős Odó
2024. február 02. 14:43
Ajándékozzák U Krajinának. Ott most nagyon kelendőek a náci cuccok.
vandor-58
2024. február 02. 13:55
Megnéztem ezeket az Ad..as cipőket az interneten, nem tetszik sem a fazonja sem a színe, még ha fizetnének sem hordanám egyiket sem, de őszintén röhögnék ha lenne rájuk vevő, mindössze csak azért mert Ad..as?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!