Ausztria a magyar utat követné, az is kiderült, miért

2024. február 19. 10:52

A korábbi ÖVB-főtitkár szerint igaza van Orbán Viktornak a migrációs kérdésekben, hozzájuk pedig ne jöjjön több bevándorló.

2024. február 19. 10:52
Event ,, FPOE-home-tour" in Vienna

Laura Sachslehner kijelentette: egyetlen menedékkérő se érkezzen Ausztriába, az ország ugyanis már lerótta szolidaritási kötelezettségét – közölte a Kronen Zeitung.

A korábbi ÖVP-főtitkártól, aki jelenleg bécsi városi tanácstag, azt is megkérdezték, ezzel a magyar utat választaná-e, amire határozottan felelt:

Orbán Viktorról megoszlanak a vélemények, ám ami az illegális migrációt illeti, jó úton halad.

Az osztrák közvélemény-kutatásokat vezető Herbert Kickl, az FPÖ elnöke korábban ugyancsak többször dicsérte a magyar kormány migrációs politikáját. A politikus pártja programjáról azt mondta, Ukrajna ne legyen EU-tag, ki kell vizsgálni a világjárvány idején alkalmazott intézkedéseket, továbbá Ausztria lezárja kapuit a bevándorlók előtt.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Tobias Steinmaurer

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. február 22. 18:33
Hazánk az Únió második legszegényebb országa.
2024. február 19. 17:25 Szerkesztve
Ha rajtuk is néhányszáz évig élősködtek volna (mint rajtunk a cigók - tisztelet a kivételnek), már 8 éve is elgondolkodtak volna, hogy érdemes -e beengedni mindenféle semmirevaló népséget.
nempolitizalok-0
2024. február 19. 16:43
"Megoszlanak a vélemények". Az osztrákok most kivételesen nem jól helyezkedtek, most már ott van nekik vagy félmillió bevándorló. Ki kellett volna 2015-től Orbán mellett állni, nem pedig együtt csaholni a libsi kutyákkal, hogy a migráns jó, Orbán rossz. Ja, a félmillió bevándorlóból 15 év múlva másfélmillió lesz. Pech, de ide remélhetően tudtok menekülni.
Beszélgető
2024. február 19. 16:36
Valahogy nem tudok megbízni a labancokban, mondjanak bármilyen szépeket is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!